Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Severni Makedoniji tridnevno žalovanje, eksplozija v Beogradu

Za vas piše:
M. M.
Objava: 24. 11. 2021 / 07:22
Oznake: Nesreča
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2021 / 07:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Severni Makedoniji tridnevno žalovanje, eksplozija v Beogradu
FOTO: Twitter

V Severni Makedoniji tridnevno žalovanje, eksplozija v Beogradu

Zaradi hude nesreče avtobusa z makedonsko registracijo, ki se je zgodila v Bolgariji včeraj ponoči, je makedonska vlada razglasila tridnevno državno žalovanje. V predmestju Beogradu, kjer izdelujejo predvsem rakete za obrambo proti toči, pa je prišlo do eksplozije.

Avtobus, v katerem je bila večina makedonskih državljanov, je trčil v zaščitno ogrado na avtocesti, se prevrnil in zagorel. Med žrtvami je bilo 12 mladoletnikov. Nesrečo je preživelo pet moških in dve ženski, med njimi 16-letnica, poroča STA.

46 smrtnih žrtev

Makedonska vlada je zaradi avtobusne nesreče v Bolgariji s 46 smrtnimi žrtvami razglasila tridnevno državno žalovanje, zato na vseh vladnih stavbah zastave visijo na pol droga. Pred makedonskim veleposlaništvom v bolgarski prestolnici Sofija pa ljudje v znak sožalja polagajo cvetje, navedbe makedonske tiskovne agencije Mia povzema STA. Bolgarske oblasti so nesrečo že označile za najhujšo v zgodovini države.

»V mislih smo z žrtvami«

Na spletnem omrežju Twitter se je z zapisom oglasil predsednik Evropskega sveta Charles Michel in med drugim dejal: »Naše misli so z žrtvami grozljive nesreče v Bolgariji in njihovimi družinami. Poškodovanim želim čimprejšnje okrevanje. Ostanite močni. Evropska unija je pripravljena zagotoviti podporo na kakršen koli način.«


Eksplozija v predmestju Beograda

V tovarni EdePro v predmestju Beograda Bubanj Potok, kjer izdelujejo predvsem rakete za obrambo proti toči, je včeraj popoldne odjeknila ena silovita in nato še več manjših eksplozij. Pri tem sta umrla najmanj dva zaposlena v tovarni, 16 je bilo ranjenih, nekaj oseb še pogrešajo, poročila srbske radiotelevizije RTS povzema STA. Eksplozije so sicer odjeknile v skladišču, velikem 260 kvadratnih metrov, v katerem je bilo 500 raket s 30 kilogrami razstreliva. Gre za že drugo nesrečo v tem podjetju po letu 2008.

Kupi v trgovini

Razprodano
V sreči in nesreči, v Bogu
Drugi priročniki
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh