Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Sloveniji ustanavljajo nov klub »Alumni UK«

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 27. 02. 2023 / 07:20
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.02.2023 / 07:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Sloveniji ustanavljajo nov klub »Alumni UK«
Nova organizacija »Alumni UK Slovenia« bo alumnom omogočala srečanja s pomembnimi gosti in strokovnjaki ter članom nudila priložnost za vzpostavljanje osebnih in profesionalnih mrež. FOTO: Britansko veleposlaništvo v Ljubljani

V Sloveniji ustanavljajo nov klub »Alumni UK«

Britanska veleposlanica v Sloveniji Tiffany Sadler je napovedala ustanovitev novega kluba, namenjega povezovanju vseh Slovencev, ki so študirali v Združenem kraljestvu.

Slovesnega dogodka ob napovedi novega neformalnega kluba minuli konec tedna sta se poleg veleposlanice Sadlerjeve kot gosta udeležila tudi ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan in priznani alpinist Tom Livingston.

Nova organizacija »Alumni UK Slovenia« bo alumnom omogočala srečanja s pomembnimi gosti in strokovnjaki ter članom nudila priložnost za vzpostavljanje osebnih in profesionalnih mrež, obenem pa je njen poglavitni cilj članom omogočiti priložnosti, da znanja in veščine, ki so jih pridobili med študijem v Združenem kraljestvu, uporabijo za pozitiven doprinos k slovenski družbi.

Dominika Švarc Pipan, veleposlanica Sadlerjeva in priznani alpinist Tom Livingston. FOTO: Britansko veleposlaništvo v Ljubljani

Združeno kraljestvo je zaradi številnih odličnih univerz že dolgo priljubljen študijski cilj slovenskih študentov – v zadnjih letih se tam na študij letno vpiše okoli 400 Slovencev. Po ocenah organizacije British Council trenutno število slovenskih diplomantov, ki so študirali na univerzah v Združenem kraljestvu, presega 4.000. Mnogi med njimi so se po zaključenem študiju vrnili v Slovenijo, kjer uspešno uporabljajo svoje znanje na najrazličnejših področjih – v gospodarstvu, znanosti, kulturi, javni upravi in drugod.

Cilj kluba Alumni UK Slovenia je vzpostavljanje vezi med samimi alumni ter nudenje podpore novim diplomantom ob vrnitvi v Slovenijo.

V podporo diplomantom britanskih univerz pri vrnitvi v Slovenijo sta britansko veleposlaništvo in British Council ustanovila klub Alumni UK Slovenia, katerega cilj je vzpostavljanje vezi med samimi alumni ter nudenje podpore novim diplomantom ob vrnitvi v Slovenijo. Klub bo članom nudil ekskluzivne priložnosti za izobraževanje in osebni razvoj ter jih podpiral pri ustvarjanju pozitivnih sprememb v Sloveniji. Veleposlaništvo bo skupaj z alumni letno organiziralo 2-3 dogodke, ki bodo obsegali vse od formalnih srečanj s pomembnimi govorniki do neformalnih dogodkov mreženja in učenja.

Britanska veleposlanica v Sloveniji Tiffany Sadler nagovarja goste slavnostnega večera. FOTO: Britansko veleposlaništvo v Ljubljani

K včlanitvi so vabljeni vsi alumni britanskih univerz, ki živijo v Sloveniji. Ti se v klub lahko prijavijo prek spletne povezave, kjer preprosto vnesejo podatke o svojem študiju.

Zelo smo ponosni na alumne z britanskih univerz, ki so se vrnili v Slovenijo – ti ustanavljajo nova podjetja, vodijo pobude v javnem sektorju, vodijo dobrodelne organizacije in delujejo v znanosti - če naštejemo le nekaj dosežkov.

Britanska veleposlanica v Sloveniji Tiffany Sadler je povedala: »Zelo smo ponosni na alumne z britanskih univerz, ki so se vrnili v Slovenijo – ti ustanavljajo nova podjetja, vodijo pobude v javnem sektorju, vodijo dobrodelne organizacije in delujejo v znanosti - če naštejemo le nekaj dosežkov. Želimo jih proslaviti, se z njimi povezati in jim nuditi priložnosti za nadaljnjo rast in poglobitev pozitivnega vpliva na slovensko družbo. Vse alumne vabim, da se nam pridružijo in udeležijo katerega izmed naših prihodnjih dogodkov – upam, da se na katerem kmalu srečamo.«

Dr. Dominika Švarc Pipan, ministrica za pravosodje ter nekdanja študentka in predavateljica na londonski ekonomski fakulteti (London School of Economics, LSE), je povedala: »S študijem v Združenem kraljestvu sem veliko pridobila – in ponosna sem, da imam sedaj priložnost svoje znanje in veščine uporabiti v dobro slovenske družbe. Z veseljem podpiram pobudo britanskega veleposlaništva k združenju alumnov, kot sem sama, za dosego skupnih ciljev: za nadaljevanje z učenjem in osebnim razvojem, ter za nudenje podpore tako drug drugemu, kot tudi novim diplomantom, ki se po študiju v Združenem kraljestvu vračajo v Slovenijo.«

Nalaganje
Nazaj na vrh