Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Slovenijo prihaja avtorica knjige Vidim se v tebi ter Kraljica in divja ženska Linda Jarosch

Za vas piše:
Darja Ovsenik
Objava: 09. 05. 2013 / 12:23
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Slovenijo prihaja avtorica knjige Vidim se v tebi ter Kraljica in divja ženska Linda Jarosch

Naslednji teden bo v znamenju odnosov med materami in hčerami. Kot gostja Družine v Slovenijo namreč prihaja sestra p. Anselma Grüna Linda Jarosch, ki bo prestavila knjigo Vidim se v tebi.

Naslednji teden bo v znamenju odnosov med materami in hčerami. Kot gostja Družine v Slovenijo namreč prihaja sestra p. Anselma Grüna Linda Jarosch, ki bo prestavila knjigo Vidim se v tebi.

»Najlepše darilo, ki ga mati in hči lahko podarita druga drugi, je dovoljenje, da sta to, kar sta,«je v knjigi Vidim se v tebi zapisala hči pisateljice Linde Jarosch in soavtorica knjige Andrea Larson. Pisateljica je v Sloveniji postala prepoznavna po svojem prvencu, ki ga je napisala skupaj z rodnim bratom in plodovitim pisateljem p. Anselmom Grünom, Kraljica in divja ženska (leta 2009 izšla pri Celjski Mohorjevi družbi). Knjigo je nastala kot posledica seminarjev, ki jih je vodila za ženske v različnih življenjskih situacijah, sicer pa deluje kot svetovalka in supervizorka delovnih skupin v podjetjih in različnih organizacijah.

V knjigi Vidim se v tebi, ki jo je Linda Jarosch napisala skupaj s svojo hčerjo Andreo Larson pišeta o tem, da je biti ljubljen in obenem svoboden eno največjih hrepenenj v vsakem človeškem odnosu, še posebej in na izrazit način pa v odnosu med materjo in hčerjo. Ta odnos je lahko po eni strani zelo topel in ljubeč, po drugi pa nadvse napet in zadržan. Če obe hrepenita po ljubezni in sprejetosti, zakaj si ju potem druga drugi pogosto tako težko podarita?


Linda Jarosch bo gostja založbe Družina:

V sredo, 15. maja, ob 19. uri v galeriji Družina v Ljubljani, kjer bo v pogovoru predstavila prevod svoje knjige Vidim se v tebi. Po pogovoru bomo odprli tudi razstavo slikarke Evgenije Jarc Zlate žene, ki so nastale kot refleksija ob prebiranju knjige Kraljica in divja ženska.

V četrtek, 16. maja, ob 12.30 v dvorani Kinodvor v Ljubljani, kjer se bodo znane Slovenke, tudi same matere in hčere, Milica Šturm, Valentina Smej Novak in Andreja Poljanec, s pisateljico pogovarjale o odnosu med materjo in hčerjo kot ključnem do osebne rasti in moči.

Prav tako v četrtek bosta ob 19. uri v Zavodu A. M. Slomška v Mariboru pisateljica Linda Jarosch in psihologinja Lidija Kociper iskali odgovor na vprašanje, zakaj si mati in hči v svojem odnosu tako težko podarita ljubezen in sprejetost.

Vabljeni!


Zakaj mora mama narediti nekaj tudi zase?
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/AB50E7773E6F5397C1257B430039C98E?OpenDocument

Knjiga Vidim se v tebi je že na voljo v spletni knjigarni Družine:
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/knjigarna/A7AE0CA55641647BC1257B4A003AF137?OpenDocument


Fotografija 1: Linda Jarosch
Fotografija 2: knjiga Vidim se v tebi
Fotografija 3: slika Evgenije Jarc Eva iz cikla Zlate žene
Foto: osebni arhiv Linde Jarosch, arhiv Družine, Evgenija Jarc

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh