Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Španiji posvetili najvišje postavljeno katoliško kapelo

Objava: 09. 02. 2010 / 16:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Španiji posvetili najvišje postavljeno katoliško kapelo

Uredili so jo v triintridesetem nadstropju novega španskega nebotičnika

Predsednik Španske škofovske konference, kardinal Antonio Maria Rouco Varela iz Madrida, je blagoslovil najvišje postavljeno katolško kapelo na svetu. Kapelo so uredili v triintridesetem nadstropju najnovejšega španskega nebotičnika 'Space Tower'.

Kardinal je daroval slovesno sveto mašo v navzočnosti predstavnikov gradbenega podjetja, ki je stavbo zgradilo, ter vseh zaposlenih. Kapelo so v nebotičniku uredili na prošnjo številnih delavcev, ki so se že med gradnjo stavbe zbirali k molitvi rožnega venca.

Madridska nadškofija je med gradnjo nadzirala urejanje kapele in izdala dovoljenje, da tam lahko redno darujejo sveto mašo. Okrajnega duhovnika so celo imenovali za kaplana omenjene kapele, da bo lahko poskrbel za duhovne potrebe vsakodnevnih obiskovalcev.

‘Space Tower’, poslovna zgradba s sedeminpetdesetimi nadstropji, je visoka okoli 236 metrov, stoji pa v poslovnem in finančnem središču španske prestolnice. Kapela se dviguje okoli 135 metrov nad tlemi in nudi prekrasen razgled na severni del Madrida in okoliško hribovje.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh