Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Španiji skokovito narašča število koronaokužb med mladimi

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 06. 07. 2021 / 17:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2021 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Španiji skokovito narašča število koronaokužb med mladimi
V Španiji so se epidemiološke razmere v zadnjih dneh opazno poslabšale FOTO: Pixabay

V Španiji skokovito narašča število koronaokužb med mladimi

V Kataloniji znova zaostrujejo protikoronske ukrepe, po vsej državi pospešujejo cepljenje proti koronavirusni bolezni.

V Španiji so se epidemiološke razmere v zadnjih dneh opazno poslabšale: kot poroča STA, se je močno povečalo število novih koronaokužb, predvsem med mladimi. Tamkajšnje oblasti znova razmišljajo o zaostritvi ukrepov, po vsej državi pa pospešujejo cepljenje proti koronavirusni bolezni. Po besedah glavnega epidemiologa španskega ministrstva za zdravje Fernanda Simona dnevne številke niso dobre, stopnja pojavnosti okužb med mladimi pa je blizu 600.

Število okuženih se je močno povečalo čez konec tedna, ob tem pa se po besedah epidemiologa Simona ni povečalo število hospitalizacij ali mrtvih. Kljub temu razmere v Španiji ocenjujejo kot »zapletene« in zaskrbljujoče.

V državi medtem pospešujejo kampanjo cepljenja prebivalstva. Po zadnjih podatkih je bilo doslej precepljenih 40,3 odstotka od približno 47 milijonov prebivalcev Španije, medtem ko je en odmerek cepiva prejelo 55,9 odstotka prebivalcev. Zaradi slabšanja razmer na več območjih, med drugim v Andaluziji, oblasti razmišljajo, da bi še ta teden zaostrile varnostne ukrepe.

Zaostrovanje ukrepov po posameznih pokrajinah

Po navedbah STA bodo v Kataloniji določene omejitve znova uvedli v petek. Ustaviti nameravajo »nočno življenje v zaprtih prostorih in vzpostaviti omejitve za dejavnosti na prostem, ki privabijo veliko ljudi«. Večji dogodki z več kot 500 udeleženci bodo še naprej dovoljeni, če bodo izvajali hitre teste na novi koronavirus, udeleženci pa bodo lahko predložili tudi negativen izvid testa PCR ali potrdilo o cepljenju proti koronavirusni bolezni.

Španija je v koronaepidemiji ena najbolj prizadetih držav v Evropi; doslej se je z novim koronavirusom okužilo 3,8 milijona ljudi, umrlo pa je 81.000 bolnikov s koronavirusno boleznijo.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh