Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Strasbourgu vložena pritožba zaradi prepovedi gradnje minaretov

Objava: 17. 12. 2009 / 08:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Strasbourgu vložena pritožba zaradi prepovedi gradnje minaretov

Strokovnjaki ji ne pripisujejo velikih možnosti za uspeh

Nekdanji tiskovni predstavnik ženevske 'Islamske fundacije za kulturo', Hafid Ouardiri, je minuli torek pri Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu vložil pritožbo proti izidu švicarskega referenduma o prepovedi gradnje minaretov, so včeraj poročali švicarski mediji. Sodišče naj bi ugotovilo, da prepoved pomeni kršitev verske svobode in je diskriminatorna. O pritožbi so že bili obveščeni tako švicarska vlada kot tudi vsi člani Evropskega sveta.

Vendar strokovnjaki pritožbi ne pripisujejo velikih možnosti za uspeh, je pojasnil profesor kazenskega prava in nekdanji predsednik Evropske komisije za človekove pravice, Stefan Trechsel, saj proti uspešni razsodbi govorita kar dve dejstvi: v Švici namreč še niso izrabili vseh pristojnosti za pritožbo, poleg tega pa vlagatelj pritožbe, Hafid Ouardiri, z izidom referenduma ni neposredno prizadet.

Možnost pritožbe pri Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu je mišljena za državljane, ki so jim kratene državljanske pravice, in ki razsodbe v svoj prid niso dosegli na nobenem izmed notranje državnih pristojnih organov.

Švicarski volilci so ljudsko pobudo o prepovedi gradnje minaretov s 57,5% večino izglasovali 29. novembra.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh