Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Ukrajini že druga pošiljka humanitarne pomoči Slovenske karitas

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 12. 03. 2022 / 13:38
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.03.2022 / 13:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Ukrajini že druga pošiljka humanitarne pomoči Slovenske karitas
V drugi pošiljki Slovenske karitas v Ukrajino je bilo 33 palet pomoči. FOTO: Slovenska karitas

V Ukrajini že druga pošiljka humanitarne pomoči Slovenske karitas

Kot so sporočili iz Slovenske karitas, je minuli četrtek njena druga pošiljka materialne pomoči prispela v Ukrajino.

Slovenska karitas je skupno poslala 33 palet s hrano, higienskimi pripomočki za dojenčke, odrasle in tudi plenice za starejše, spalne vreče in napihljive postelje, ki jih je darovalo podjetje Intersport Slovenija, odeje in večjo količino sanitetnega in kirurškega materiala, ki ga je zbrala Zdravniška zbornica Slovenije.

Še vedno je možno pomagati. FOTO: Slovenska karitas

Do včeraj 508.600 €

»Karitas se ob tem zahvaljuje tudi vsem srčnim Slovencem, ki so prispevali pomoč v hrani, higienskih pripomočkih in finančnih sredstvih – do včeraj 508.600 evrov,« je sporočila Jana Lampe iz Slovenske karitas. Danes je ob pomoči srčnih in pogumnih sodelavcev Caritas Spes v Ukrajini, zlasti Slovenke Mire Milavec, ta pomoč že prispela na najbolj ogrožena območja, kjer so ljudje brez hrane, vode in drugih osnovnih dobrin – torej v Harkov, Dnipro, Vinico, Jablanico …

Sodelavci Caritas Spes v Ukrajini danes pomoč že razdeljujejo naprej civilnemu prebivalstvu. FOTO: Slovenska karitas

V zakloniščih po več dni brez hrane in vode

»Veliko prebivalstva na mnogih od teh prizadetih območij se skriva v hišah in zakloniščih, ker se bojijo iti ven. Tudi otroci so v zakloniščih po več dni brez hrane in vode. Sodelavci Caritas Spes v Ukrajini danes pomoč že razdeljujejo naprej civilnemu prebivalstvu, v Karitasovih socialnih centrih in po domovih materam in otrokom, starejšim, sanitetni material pa po bolnišnicah v teh krajih,« dodaja Jana Lampe.

Danes je ob pomoči srčnih in pogumnih sodelavcev Caritas Spes v Ukrajini, zlasti Slovenke Mire Milavec, pomoč že prispela na najbolj ogrožena območja. FOTO: Slovenska karitas


Še je možno pomagati. Kako?

  • S sms-sporočilom KARITAS5 ali KARITAS10 na 1919.
  • Z darom prek TRR: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana; TRR: SI56 0214 0001 5556 761; sklic: SI00 870; namen: Pomoč Ukrajini.

Ponekod primanjkuje tudi že osnovnih dobrin. FOTO: Slovenska karitas

Molitev za mir in za vse sodelavce Caritas

Hkrati Slovenska karitas poleg molitev za mir prosi tudi za molitev za vse sodelavce Caritas v Ukrajini, ki večkrat tvegajo življenje, da bodo lahko še naprej tako srčno in hrabro pomagali ljudem v Ukrajini, ki pomoč najbolj potrebujejo.

Nalaganje
Nazaj na vrh