Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V uradu predsednika Pahorja poklon Drnovšku ob obletnici njegove smrti

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 22. 02. 2022 / 19:34
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.02.2022 / 19:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
V uradu predsednika Pahorja poklon Drnovšku ob obletnici njegove smrti
Predsednik republike se spominu na predsednika Drnovška vsako leto pokloni s cvetom vrtnice, FOTO: Daniel Novakovič/STA

V uradu predsednika Pahorja poklon Drnovšku ob obletnici njegove smrti

Na predvečer obletnice smrti nekdanjega predsednika republike in vlade Janeza Drnovška je vodja kabineta predsednika republike Alja Brglez v imenu predsednika Boruta Pahorja na Drnovškov grob položila cvet. Dr. Janez Drnovšek je umrl 23. februarja 2008.

Kot spominjajo z urada predsednika države, je bila Brglezova vodja kabineta dr. Drnovška v času, ko je bil ta predsednik vlade.

Predsednik republike je upošteval željo Drnovškove družine, da obletnico smrti nekdanjega predsednika obeleži na način, ki bi bil za prostor, naravo in okolje manj obremenjujoč, ter tudi tako izkaže spoštovanje do njegovih življenjskih prepričanj. Zato se predsednik republike spominu na predsednika Drnovška namesto z vencem vsako leto pokloni s cvetom vrtnice, ki položena na grob izpričuje večno spominjanje.

Predsednik republike se spominu na predsednika Drnovška namesto z vencem vsako leto pokloni s cvetom vrtnice, ki položena na grob izpričuje večno spominjanje.

Po dr. Janezu Drnovšku, nekdanjem predsedniku vlade in predsedniku Republike Slovenije, je od leta 2015 poimenovana ena od dvoran Predsedniške palače. Odločitev o poimenovanju dvoran po štirih izmed očetov slovenske politične pomladi in državnosti – dr. Francetu Bučarju, dr. Janezu Drnovšku, Ivanu Omanu in dr. Jožetu Pučniku – je predsednik Pahor sprejel ob 25. obletnici plebiscita, 26. decembra 2015, kot izkaz hvaležnosti in počastitev spomina nanje in njihove zapuščine.

Nalaganje
Nazaj na vrh