Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Urugvaju dovoljena posvojitev za homoseksualne pare

Objava: 16. 09. 2009 / 07:21
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Urugvaju dovoljena posvojitev za homoseksualne pare

Cerkev se je prisiljena umakniti iz agencij za posvojitve

Urugvaj je postal prva latinsko-ameriška država, ki dopušča posvojitve homoseksualnim parom. S to odločitvijo so posegli v delovanje Gibanja za krščanske družine, ki se je sedaj prisiljeno umakniti s področja posvojitev, saj Cerkev namestitve otrok pri homoseksualnih parih ne odobrava.

Minuli teden so po glasovanju v urugvajskem senatu sprejeli nov zakon o posvojitvah, administracija predsednika Tabareja Vazqueza pa bo odločila, kadj natančno naj bi stopil v veljavo. Po novem zakonu odločitve o posvojitvah sprejema urugvajski Narodni inštitut za otroke in mladostnike.

Nadškof Nicolas Cotugno iz Montevidea, predsednik odbora za družino pri Urugvajski škofovski konferenci, je v imenu urugvajske Cerkve izrazil nasprotovanje vladni odločitvi in skrb za pravice otrok v deželi. V izjavi je dejal, da se otrok ne sme uporabljati kot inštrumente za uveljavljanje pravic določenih ljudi ali skupin, prav tako pa posvojitev ni stvar, ki bi jo lahko odrejala trenutna politična usmerjenost.

Nadškof obžaluje, da so z novim zakonom otroci ‘resnično diskriminirani in da jim je s tem lahko storjena nepopravljiva škoda’. Dodal je še, da s to izjavo ne želi napasti posameznih homoseksualcev kot oseb, ki si, kot pravi nadškof, zaslužijo vse spoštovanje.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh