Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikan od 1. oktobra le s covidnim potrdilom

Za vas piše:
T. M.
Objava: 20. 09. 2021 / 18:57
Oznake: Cerkev, Koronavirus, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.09.2021 / 18:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Vatikan od 1. oktobra le s covidnim potrdilom
FOTO: Wikipedija.

V Vatikan od 1. oktobra le s covidnim potrdilom

Vatikan bo od 1. oktobra dalje odprt le za osebe s covidnim potrdilom. To bo veljalo tako za prebivalce in zaposlene kot tudi za obiskovalce, so danes sporočili odgovorni Svetega sedeža.

Za vstop na ozemlje Vatikana bodo morali turisti in drugi obiskovalci, zaposleni in uradniki pokazati digitalno ali papirnato potrdilo, ki ga je izdal Vatikan ali druga država, lahko tudi evropsko digitalno covidno potrdilo.

»V skladu z novim redom bodo katoličani, ki se udeležujejo liturgičnih praznovanj v Vatikanu, izjema. Posamezniki bodo lahko imeli dostop do liturgije toliko časa, kolikor je potrebno za izvedbo obreda, vendar pa morajo pri tem upoštevati vse preventivne ukrepe,« poroča Catholic News Agency. 

Z uvedbo covidnega potrdila so sledili navodilom papeža Frančiška, ki želi tako zagotoviti varnost in zdravje ljudi v Vatikanu.

Kardinal Giuseppe Bertello je odredbo izdal na zahtevo papeža Frančiška, ki je prosil, naj »sprejme vse ustrezne ukrepe za preprečevanje, nadzor in boj proti trenutnemu izrednemu stanju javnega zdravja v državi Vatikan«.

Vatikan bo od vseh obiskovalcev in osebja zahteval, da predložijo dokazilo, iz katerega je razvidno, da so bili cepljeni, da so koronavirus že preboleli ali da imajo negativni izvid testa za vstop v sveto mesto. Vse to bo veljalo od 1. oktobra. 

Sicer pa so od avgusta dalje za turiste, ki želijo obiskati milansko stolnico, stolnico v Firencah, baziliko svetega Marka v Benetkah in številne druge najbolj znane italijanske katoliške katedrale, potrebni dokazi o cepljenju proti koronavirusu ali negativnem testu na koronavirus. 


Nalaganje
Nazaj na vrh