Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu mednarodno zasedanje o nauku evolucije

Objava: 04. 03. 2009 / 11:33
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu mednarodno zasedanje o nauku evolucije

V Vatikanu so v torek odprli mednarodno zasedanje o nauku evolucije, s čimer se Vatikan spominja 200.obletnice Darwinovega rojstva (o Darwinovi obletnici smo poročali tudi na naši spletni strani). Do sobote bodo znanstveniki z različnih področij znanosti razpravljali o naravoslovnih in teoloških vprašanjih v okviru Darwinovega najpomembnejšega dela ‘O izvoru vrst’, ki je bilo prvič objavljeno pred 150 leti. Med nekaj manj kot 40 udeleženci zasedanja so tudi švicarski nobelovec Werner Arber, nekdanji papežev teolog kardinal Georges Cottier in nemški znanstveni filozof Jürgen Mittelstraß. Med člani slavnostnega komiteja je tudi dunajski nadškof kardinal Christoph Schönborn.

Namen zasedanja z naslovom ‘Biološka evolucija: dejstva in teorije’ je ‘sprava’ med kreacionizmom in evolucionizmom, pri čemer naj kreacionizma ne bi prekovali v naravoslovno teorijo, evolucionizma pa ne zreducirali v dogmo.

Pokrovitelj zasedanja je Papeški svet za kulturo in s tem njegov predsednik, nadškof Gianfranco Ravasi. Organizatorja sta Papeška univerza Gregoriana in ameriška univerza Notre Dame v okviru programa STOQ (Prizadevanje za znanost, teologijo in ontologijo). Ta program, predstavljen leta 2003, naj bi vzpodbujal interdisciplinarne razprave med naravoslovjem, teologijo in filozofijo.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh