Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu objavili temo za svetovni dan sredstev družbenega obveščanja 2012

Objava: 30. 09. 2011 / 08:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu objavili temo za svetovni dan sredstev družbenega obveščanja 2012

Šestinštirideseti svetovni dan sredstev družbenega obveščanja bo prihodnje leto potekal pod geslom 'Tišina in beseda: pot evangelizacije'.

Svetovni dan sredstev družbenega obveščanja 2012 bo potekal na temo Tišina in beseda: pot evangelizacije, poročajo pri Radiu Vatikan.

Kot so zapisali pri Papeškem svetu za sredstva družbenega obveščanja, tema tišina v nauku papeža Benedikta XVI. ni predstavljena le kot oblika nasprotovanja v družbi, ki je zaznamovana s stalnim in neustavljivim tokom komuniciranja, ampak kot nujni element integracije. Tišina, ravno zato, ker spodbuja razsežnost razlikovanja in poglabljanja, je razumljena kot prva stopnja za sprejemanje besede. Tišina in beseda, ki se med seboj dopolnjujeta in sta v pravilnem ravnovesju, lahko obogatita vrednost komunikacije in predstavljata nenadomestljiv element nove evangelizacije.

Pri papeškem svetu še zatrjujejo, da je sveti oče z izbiro teme želel svetovni dan sredstev družbenega obveščanja uskladiti s škofovsko sinodo, ki bo potekala na temo Nova evangelizacija za prenašanje krščanske vere.

Svetovni dan sredstev družbenega obveščanja bo prihodnje leto potekal 20. maja, 24. januarja, na praznik sv. Frančiška Saleškega, pa bo izšla papeževa poslanica. Dan sredstev družbenega obveščanja je leta 1963 uvedel drugi vatikanski koncil, vsako leto pa se praznuje na nedeljo pred binkoštmi.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh