Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu ponovno omogočeno plačevanje z bančnimi karticami

Za vas piše:
M. M. Š. / STA
Objava: 12. 02. 2013 / 20:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu ponovno omogočeno plačevanje z bančnimi karticami

Italija je ob začetku letošnjega leta zablokirala uporabo kartic zaradi nezadostne transparentnosti vatikanskega finančnega poslovanja.

Plačevanje z bančnimi karticami je v Vatikanu po šesttedenskem premoru z včerajšnjim dnem ponovno mogoče, je sporočil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Italija je ob začetku letošnjega leta zablokirala uporabo kartic zaradi nezadostne transparentnosti vatikanskega finančnega poslovanja.

Italijanska centralna banka je namreč naročila banki Deutsche Bank Italia, ki na območju Vatikana upravlja z mrežo naprav za elektronska plačila, naj onesposobi vse svoje terminale, saj ne razpolaga s potrebnimi pooblastili za izvrševanje tovrstnih plačilnih transakcij. Centralna banka je ocenila, da Vatikan nima ustreznega sistema za preprečevanje pranja denarja.

“Storitev plačevanja z bančnimi karticami je v Vatikanu ponovno omogočena,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP včeraj sporočil p. Lombardi. Romarji in turisti bodo odslej lahko z bančnimi karticami ponovno plačevali za vse storitve v Vatikanu, med drugim tudi za vstopnine v muzeje.

P. Lombardi je še povedal, da s plačilnim prometom s karticami v Vatikanu po novem upravlja švicarsko podjetje Aduno, ki ima na evropskem tržišču veliko izkušenj.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh