Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu potrjujejo prepoved sodelovanja ministrantk pri bogoslužjih 'starega obreda'

Objava: 09. 06. 2011 / 08:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu potrjujejo prepoved sodelovanja ministrantk pri bogoslužjih 'starega obreda'

Benedikt XVI. je leta 2007 z izdajo apostolskega pisma ‘Summorum pontificum’ odobril rabo rimskega bogoslužja pred prenovo leta 1970.

Pri bogoslužjih po starem, tridentinskem obredu, ki jih je julija 2007 z izdajo apostolskega pisma ‘Summorum pontificum’ ponovno odobril Benedikt XVI., naj po navedbah iz Vatikana ne bi smele sodelovati ministrantke.

Sodelovanje ministrank pri svetih mašah, ki ga je leta 1994 potrdila vatikanska Kongregacija za bogoslužje, namreč ne velja za obhajanje svetih maš po rimskem obredniku iz leta 1962, je minuli torek potrdila pristojna Papeška komisija Ecclesia Dei. Pred tem je po straneh svetovnega spleta že maja krožil odgovor omenjene komisije na vprašanje iz Velike Britanije o udeležbi ministrantk pri tridentinskih mašah.

Vatikanska komisija se pri svojem odgovoru sklicuje na navodila k apostolskemu pismu za izvajanje starih latinskih maš, ki so bila objavljena maja letos, po katerih bogoslužni predpisi, izdani po letu 1962 in nezdružljivi s takrat veljavnimi bogoslužnimi knjigami, niso obvezujoči za obhajanje bogoslužij po tridentinskem obredu.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh