Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu predstavili novo mednarodno vzgojno mrežo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 08. 2013 / 07:32
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Vatikanu predstavili novo mednarodno vzgojno mrežo

V Vatikanu predstavili novo mednarodno vzgojno mrežo

Novi način vzgoje naj bi vsakomur zagotavljal, da v polnosti razvije svoje življenjske načrte.

Po včerajšnji papeževi avdienci za italijanske in argentinske nogometaše so na Papeški akademiji za znanost priredili tiskovno konferenco o pobudi za novo globalno vzgojno mrežo. Novi način vzgojenaj bi vključeval vsakogar in vsakomur zagotavljal, da razvije svoje življenjske načrte v skladu s svojo kulturo, prepričanji, medkulturnimi vrednotami in spoštovanjem do okolja. Pobuda za tak način vzgoje se je porodila v Argentini pod okriljem papeža Frančiška, takrat še kardinala Bergoglia. Trenutno po tem vodilu vzgoje v Argentini delujeta že dve šoli, v načrtu pa je, da se njeni cilji razširijo tudi drugod.

Nova mednarodna vzgojna mreža bi v ospredje postavljala naslednje ideale: »Razvoj drže odprtosti do drugega, približevanje vedno bolj integriranemu svetu, ne da bi ob tem izgubili bogastvo drugačnosti; razumeti vzgojo kot pot, med katero lahko vsakdo razvije svoje sposobnosti v dobrobit skupnosti in lastne sreče; spodbujati sodelovanje in solidarnost, ki je v nasprotju s kakršno koli obliko tekmovalne sebičnosti; uporabiti znanje in tehnologijo v dobrobit poučevanja in šolstva; spodbujati ozaveščenost o okolju, trajnostnem razvoju, pravičnosti in miru.«

Tiskovno konferenco o ustvarjanju nove mednarodne vzgojne mreže po zgoraj navedenih načelih so s svojo prisotnostjo počastili tudi predstavniki italijanskih in argentinskih nogometnih raprezentanc: Germán Lerche, predsednik argentinske nogometne delegacije, Lionel Andrés Messi, kapetan argentinske reprezentance, Gianluigi Buffon, kapetan italijanske reprezentance ter mnogi drugi znani predstavniki obeh državnih reprezentanc.

Vir: Radio Vatikan
Foto: arhiv Družine / T. S.





Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Nilski dragulj
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh