Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu prvič uradno zaslišali papeževega majordoma Gabrieleja

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 06. 06. 2012 / 07:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu prvič uradno zaslišali papeževega majordoma Gabrieleja

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Lombardi zanika, da bi Sveti sedež iskal pomoč pri italijanskih pravosodnih organih.

Papeževega majordoma Paola Gabrieleja, ki so ga pred dvema tednoma aretirali zaradi suma kraje zaupnih papeževih dokumentov, je včeraj prvič uradno zaslišal preiskovalni sodnik Piero Antonio Bonnet, kot je potrdil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi.

Gabrieleja sta spremljala njegova zagovornika Carlo Fusco in Cristiana Arru, je še sporočil p. Lombardi, ki je obenem zanikal ugibanja, da Sveti sedež išče pomoč pri italijanskih pravosodnih organih. Papežev majordom je v preiskovalnem zaporu od 23. maja letos, ko so vatikanski žandarji v njegovem stanovanju sredi Vatikana našli zaupne dokumente papeža Benedikta XVI.

Vse od začetka letošnjega leta so v javnost preko medijev postopoma prihajali zaupni vatikanski podatki, ki so jih v naslovih označili za ‘Vatileaks’. V začetku maja je izšla knjiga italijanskega časnikarja Gianluigija Nuzzija, v kateri so prav tako razkriti številni zaupni podatki in objavljene kopije zaupnih dokumentov.

Motivi papeževega majordoma in njegovih domnevnih storilcev zaenkrat še niso znani. Majordom skupaj z obema osebnima tajnikoma in štirimi gospodinjami iz redovne skupnosti ‘Memores Domini’ sodi med člane ‘papeževe družine’.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh