Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»V vesolju ni drugega Jezusa«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 08. 2015 / 11:08
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

»V vesolju ni drugega Jezusa«

Vatikanski astronom: odkritje zunajzemeljskega življenja ni v nasprotju s krščansko vero, Božje učlovečenje je enkraten dogodek.

Odkritje zunajzemeljskega življenja ni v nasprotju s krščansko vero, je prepričan vodilni vatikanski astronom José Funes. Če bi na nekem drugem planetu našli inteligentna živa bitja, to ne pomeni, »da obstaja tudi drugi Jezus«. Božje učlovečenje je namreč »enkraten dogodek v zgodovini človeštva in vesolja«, je v pogovoru za agencijo AFP pojasnil argentinski duhovnik.



52-letni Funes v Castelgandolfu vodi tamkajšnji observatorij. Odkritje 1.400 let oddaljenega planeta Kepler 452b je označil kot izvrstno vest, saj planet velja za najbolj podobnega Zemlji zunaj našega sončnega sistema. Kroži okoli soncu podobne zvezde v približno enaki oddaljenosti kot Zemlja od sonca.

Po navedbah strokovnjakov bi na planetu Kepler 452b lahko našli tudi vodo. Čeprav na novo odkritem planetu morda obstajajo pogoji za nastanek življenja, »ne verjamem, da bomo tam srečali g. Spocka«, je dejal Funes. V znanstveno-fantastični televizijski nanizanki »Zvezdne steze« je bil Spock, ki ga je upodobil igralec Leonard Nimoy (1931-2015), prvi častnik.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh