Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vipavi obhajali šestdeseto obletnico Malega semenišča

Objava: 25. 04. 2012 / 20:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vipavi obhajali šestdeseto obletnico Malega semenišča

Slovesno sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Štefana v Vipavi je ob somaševanju okoli osemdesetih duhovnikov, tudi številnih bivših gojencev, daroval apostolski nuncij v Sloveniji msgr. dr. Julius Janusz.

V Vipavi so včeraj obeležili šestdeseto obletnico delovanja Malega semenišča s slovesno sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Štefana v Vipavi, ki jo je ob somaševanju okoli osemdesetih duhovnikov, tudi številnih bivših gojencev, daroval apostolski nuncij v Sloveniji msgr. dr. Julius Janusz. Kot poroča Radio Vatikan, je zbranim v mašnem nagovoru spregovoril koprski škof msgr. Metod Pirih, ki je izrazil hvaležnost za vse, ki so na tej ustanovi študirali in se vzgajali. Kot je dejal škof Pirih, navzočnost apostolskega nuncija izraža priznanje vrha Cerkve takratnim ustanoviteljem in sedanjim voditeljem Malega semenišča, gospodu rektorju msgr. Slavku Rebcu in njegovim sodelavcem.

Iz malega semenišča je izšlo preko dvesto duhovnikov in ti pogosto molijo v drugi evharistični molitvi: 'Zahvaljujemo se ti, da smemo biti tu pred teboj in ti služiti'. Po besedah škofa Piriha gre za dve temeljni nalogi, ki opredeljujeta bistvo duhovniške službe. Najprej stati, biti pred Gospodom, ter se mu zahvaljevati, ker mu smejo služiti. To za duhovnike pomeni, je pojasnil škof Pirih, da so v službi Bogu in ljudem.

Koprski škof je svoj nagovor zaključil z besedami: »Na praznik svetega evangelista Marka se zahvaljujemo Gospodu za šestdeset let našega semenišča, kjer smo se učili in vzgajali za služenje. Govorimo z Marijo: 'Velike reči mi je storil Vsemogočni, njegovo ime je sveto'.«

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh