Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vuzenici odprli Center ponovne uporabe

Za vas piše:
Petra Gregorek
Objava: 13. 04. 2022 / 08:14
Oznake: Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.04.2022 / 09:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Vuzenici odprli Center ponovne uporabe
Ob odprtju Centra ponovne uporabe Vuzenica. FOTO: Nadžupnijska Karitas Vuzenica

V Vuzenici odprli Center ponovne uporabe

V Vuzenici so dobili Center ponovne uporabe, katerega osnovna ideja je z izmenjavo rabljenih predmetov pokazati odgovoren odnos do okolja ter prispevati k ohranjanju narave.

V Centru ponovne uporabe Vuzenica lahko vsak najde nekaj zase: oblačila, obutev, igrače, modne dodatke, celo računalniško opremo. V njem je tudi kotiček, ker se ob kavici ali čaju obiskovalci lahko podružijo in poklepetajo. V Centru deluje tudi šivilja, ki je na voljo za manjše šiviljske usluge, kot je zamenjava zadrge ali krpanje obrabljenih hlačnic.

Trenutno Center služi tudi kot zbirni center za sprejemanje hrane, higienskih pripomočkov in sanitetnega materiala za pomoči potrebe prebivalcev v Ukrajini.

Sicer so vsi prostovoljni prispevki, ki so zbrani v Centru, namenjeni ljudem v stiski.

Image caption

Zamisel o trgovini oziroma centru z rabljenimi oblačili in drugimi izdelki je v Vuzenici tlela dlje časa, a šele ob vztrajnosti in veliki navdušenosti Alenke Brišnik Perkuš je ugledala luč sveta.

Osnovna ideja Centra ponovne uporabe je, da z oddajanjem ali prejemanjem rabljenih predmetov ravnamo odgovorno do našega okolja in tako dodamo svoj kamenček k ohranjanju že tako preobremenjene narave. S ponovno uporabo ohranjamo dragocene naravne vide, ki so sicer potrebni za proizvodnjo novih izdelkov.

V Centru se za vsakega najde kaj. FOTO: Nadžupnijska karitas Vuzenica

Center, ki deluje pod okriljem Nadžupnijske karitas Vuzenica, so odprli v soboto, 19. marca, odprtja se je udeležil tudi generalni tajnik Nadškofijske karitas Maribor Darko Bračun, prostore pa je blagoslovil dekan Tadej Legnar.

Prostor je v brezplačno uporabo odstopil Iztok Topler, podjetje TIP Inženiring.

FOTO: Nadžupnijska karitas Vuzenica.

Bog povrni vsem, ki so odprtje Centra omogočili, predvsem lastniku prostora. Zahvala gre tudi Primožu Praperju, podjetju EU Dom, ki je bil pri odprtju v veliko podporo, občini Vuzenica, predvsem županu Franju Golobu, ter vsem prostovoljcem in dobrotnikom, ki so ob snovanju in uresničevanju ideje stali in nam stojijo ob strani.

Dragi obiskovalci, prisrčno se vas veselimo v Centru ponovne uporabe v Vuzenici.

Kupi v trgovini

Pod Mihaelovim varstvom
Monografije
50,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh