Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V živih jaslicah skoteno jagnje našlo posvojitelje!

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 04. 01. 2024 / 12:32
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.01.2024 / 12:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
V živih jaslicah skoteno jagnje našlo posvojitelje!
»Jagnje presenečenja« bo posvojilo krajevno društvo za zaščito živali. FOTO: Pixabay (fotografija je ilustrativna)

V živih jaslicah skoteno jagnje našlo posvojitelje!

V italijanski Toskani se je na Štefanovo, dan po božiču, v živih jaslicah skotilo »jagnje presenečenja«: kot poročajo tamkajšnji mediji, se bo zgodba za ovčjega mladiča srečno končala, saj naj bi ga posvojilo krajevno društvo za zaščito živali in ga tako obvarovalo pred zakolom …

Jagnje se je skotilo v pastirski ogradi v kraju Gricignano v italijanski pokrajini Toskani, kjer so božične praznike obeležili tudi s postavitvijo živih jaslic. Po navedbah italijanskega časnika La Nazione želi tamkajšnje društvo za zaščito živali mladička rešiti pred zakolom: skupaj z materjo in majhno čredo naj bi živelo dolgo in svobodno življenje, zatrjujejo v društvu, ki med drugim rešuje živali z industrijskih vzrejnih farm ali iz poskusnih laboratorijev.

V Gricignanu na več kot 300 kvadratnih metrih in z okoli 30 različnimi postajami upodabljajo dogodke in kraje iz starodavnega Betlehema: poleg številnih živih živali okoli sto udeležencev poustvarja vsakdanje življenje izpred več kot 2.000 let.

Člani omenjenega društva so obenem ponudili, da sprejmejo tudi vse druge živali iz živih jasli: med njimi so bili voli, osel, koze, gosi in kunci. Po navedbah krajevnih medijev dokončna odločitev še ni sprejeta.

Jagnje se je skotilo na Štefanovo, 26. decembra, v pastirski ogradi v Gricignanu, kjer na več kot 300 kvadratnih metrih in z okoli 30 različnimi postajami upodabljajo dogodke in kraje iz starodavnega Betlehema. Poleg številnih živih živali okoli sto udeležencev poustvarja vsakdanje življenje izpred več kot 2.000 let. Žive jaslice so na ogled do 7. januarja.

Nalaganje
Nazaj na vrh