Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Žužemberku tradicionalna razstava suhokranjskih dobrot

Za vas piše:
Slavko Mirtič
Objava: 17. 02. 2023 / 10:47
Oznake: Družba, Dogodek, Praznik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.02.2023 / 10:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Žužemberku tradicionalna razstava suhokranjskih dobrot
Izdelki Marije Jarc iz Velikega Lipovca v župniji Ajdovec. FOTO: Slavko Mirtič

V Žužemberku tradicionalna razstava suhokranjskih dobrot

Društvo kmečkih žena Suha krajina-Žužemberk vsako leto poleg razstave in ocenjevanja potic pripravlja tudi tradicionalno razstavo suhokranjskih dobrot, ki je tudi najbolj prepoznavna.

Letos so po prazniku kulture pripravile že 27. tovrstno razstavo. Na tridnevnem dogodku so prikazale različna peciva pekovske in krušne izdelke, med in izdelke iz medu, različna ročna dela, izdelke domače obrti ter likovne izdelke najmlajših, ki obiskujejo tamkajšnji vrtec.

Predsednica društva kmečkih žena Suha krajina-Žužemberk Tadeja Lavrič je v pozdravnem nagovoru izpostavila pomen kruha v našem vsakdanjem življenju.

Zbrane so ob odprtju razstave nagovorili predsednica društva Tadeja Lavrič, predsednica Društva kmečkih žena Novo mesto Štefka Vidic in župan občine Žužemberk Jože Papež. Lavričeva je ob tem izpostavila pomen kruha v našem vsakdanjem življenju.

Prijeten kulturni program so z glasbo, petjem in recitacijami v znamenju slovenskega kulturnega praznika obogatili učenci Osnovne šole Žužemberk, članice Društva kmečkih žena Novo mesto s skečem in z lepo vezno besedo Brigita Lavrič.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Zmagoslavno leto
Monografije
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh