Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabilo na predstavitev

Objava: 07. 02. 2005 / 13:23
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vabilo na predstavitev

France Gorše - Smiljan Trobiš <br><b> Kipi govorijo</b>



France Gorše - Smiljan Trobiš

Kipi govorijo

Pri založbi Družina smo nedavno izdali svojevrstno knjigo Kipi govorijo, ki je hkrati monografija o kiparju Francetu Goršetu in pesniška zbirka pesnika Smiljana Trobiša. Kljub tej različnosti je nerazdružljiva pripoved o lepem in presežnem. Kipi jo pripovedujejo na svoj način, ob njih napisane pesmi na svojega.

Oseminštirideset izbranih Goršetovih kipov, nastalih med letoma 1926 in 1980, s svojo transcendentalno govorico bogati slovenski ožji in širši kulturni prostor, ga povezuje in opogumlja za naslednje usodne zgodovinske korake našega bivanja v Evropi.

Ob Goršetovih kipih nas pesnik Smiljan Trobiš opominja, da bi to, kar smo, znali biti z vso polnostjo. V srcu Evrope.

Knjigo je uredila Goršetova sorodnica Odeta Gorše, spremno besedo o Francetu Goršetu je napisal ravnatelj Narodne galerije dr. Andrej Smrekar, o Smiljanu Trobišu pa pesnik in dramski igralec Tone Kuntner. Fotografije so delo Marjana Smerketa. Knjigo je oblikoval Tone Seifert.

Izid so finančno podprli Ministrstvo za kulturo RS, mestna občina Novo mesto, občina Sodražica, tovarna zdravil Krka, družba Temida iz Ljubljane in Marija Inzko iz Koroške.

Predstavitev bo v ponedeljek, 14. februarja, ob 18. uri v prostorih Galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani. Knjigo bosta predstavila dr. Andrej Smrekar in Tone Kuntner, o svojem delu bosta spregovorila tudi pesnik Smiljan Trobiš in urednica Odeta Gorše.

Vljudno vabljeni!



Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh