Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabilo na predstavitev slikanice in družabne igre

Objava: 23. 06. 2008 / 06:50
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vabilo na predstavitev slikanice in družabne igre



Gregor Čušin
ZMAGOVALEC

Ob razglasitvi leta apostola Pavla je izšla pri založbi Družina slikanica Gregorja Čušina Zmagovalec. Z uokvirjanjem zgodbe v borbeno otroško tekmo avtor otrokom umevno približa lik sv. Pavla, čigar življenje in besede imajo popolnoma enakovredno mesto, kakor v Svetem pismu in teoloških razpravah, tudi v otroški govorici in umevanju. Tople in presevajoče ilustracije Paole Bertolini Grudina nas povedejo v čas prvih kristjanov, ki je tudi čas njihovega preganjanja.

Slikanico bosta predstavila namestnica urednice Mavrice Jana Podjavoršek in avtor Gregor Čušin, ki bo eno poglavje iz knjige tudi interpretiral.





Pri Družini smo izdali prvo družabno igro za vso družino Ali veš, kje so Nebesa. Na dvesto krajevnih karticah so predstavljeni kraji, naravne in kulturne znamenitosti. Posebej je poudarjena naša verska dediščina. Slovenija je dežela tisočerih cerkva: od veličastnih stolnic do majhnih vaških svetišč. Kartice razkrivajo, kje se je rodil prvi slovenski kardinal, kje je duhovnik in pisatelj F.S. Finžgar napisal roman Pod svobodnim soncem, kateri je najstarejši samostan pri nas, v kateri slovenski cerkvi lahko vidimo dragoceno Tintorettovo sliko, kateremu svetniku je posvečenih največ naših stolnic. Igra nas popelje na vznemirljivo popotovanje po Sloveniji.

Igro bosta predstavila Miran Kranjc in Andrej Praznik.


Predstavitev slikanice in družabne igre bo v torek, 1. julija, ob 18. uri v prostorih Galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh