Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vandalizem na moriščih in grobiščih na Arehu

Jože Dežman
Za vas piše:
Jože Dežman
Objava: 02. 07. 2015 / 07:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vandalizem na moriščih in grobiščih na Arehu

Med deli v gozdu na Arehu so debla poškodovala ograje na mestu prikritih morišč in grobišč.
Med gozdnimi deli v gozdu zasebnega lastnika na Arehu so debla poškodovala ograje, ki jih je Republika Slovenija postavila tam, kjer so bila s sodniranjem potrjena prikrita morišča in grobišča. Gre za kaznivo dejanje in pričakujemo, da bodo državni organi v skladu s svojimi pristojnostmi odkrili storilce in odpravili škodo.

Podoben odnos do morišč in grobišč na Arehu že dolga leta kažejo tudi organi Planinskega društva Ruše, ki so lastniki dela območja, na katerem so potrjena morišča in grobišča. Pred leti je predsednik društva, zadnji komunistični voditelj Maribora, do neskončnosti zavlačeval, da bi nam dali soglasje za sondiranje in nam zagotavljal, da tam grobišč ni. Zdaj, ko so grobišča potrjena in ko želijo svojci žrtev ter državljanska pobuda pod vodstvom Martina Kostrevca postaviti kapelico, pa ne dajo soglasja za ta spominski objekt.

Da pa se lahko z državljanskim pogumom in dobro voljo odstranjujejo posledice ideološkega nasilja, pa je dokazal gospod Matevž Skamena, ki je sam očistil  oskrunjeno kapelico v Kamniški Bistrici.


Matevž Skamena med čiščenjem spomenika

dr. Jože Dežman
predsednik Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč 

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh