Zapri
Iskanje

Vandalizem pred cerkvijo na Suhi pri Škofji Loki

Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 26. 11. 2021 / 06:25
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.11.2021 / 06:35
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Vandalizem pred cerkvijo na Suhi pri Škofji Loki

Vandalizem pred cerkvijo na Suhi pri Škofji Loki
Grafit pred vhodom v suško cerkev. FOTO: Janez Porenta
Ob koncu koledarskega leta Slovenska škofovska konferenca (SŠK) objavi Letno poročilo Katoliške cerkve v Sloveniji, v katerem je eno od poglavij namenjeno tudi kristjanofobiji in kaznivim dejanjem zoper objekte ali osebe Katoliške cerkve v Sloveniji.

Zahtevno obdobje negotovih epidemioloških razmer in s tem povezanih ukrepov še poglablja stiske ljudi. Odziv nekaterih je neprimeren. Število težko razumljivih dejanj, uperjenih zoper tiste, ki ukrepe določajo in sprejemajo, kot tudi tiste, ki jih podpirajo ali zgolj spoštujejo, raste.

Župnijska cerkev sv. Janeza Krstnika na Suhi pri Škofji Loki. FOTO: Janez Porenta

Grafit na asfaltu

Sem – in v Letno poročilo – sodi tudi povsem svež primer vandalizma pred cerkvijo sv. Janeza Krstnika v Župniji Suha pri Škofji Loki. Neznani storilec je namreč včeraj popisal asfalt pred vhodom v cerkev, ki je bila tudi v preteklosti že tarča grafitarjev.

FOTO: Janez Porenta

»To ni božji hram. Scvrite se v peklu!«

»Vsi, ki se priklanjate maskam, distanci, cepivom, vladam, politikom in denarju, se priklanjate hudiču. To ni božji hram. Scvrite se v peklu!« bo verjetno še nekaj časa pisalo na asfaltu pred suško cerkvijo.

FOTO: Janez Porenta

Škof Saje o cepivih in vplivih hudobnega duha

Morda kot odgovor: da s cepivom ne moremo in ne smemo povezovati vplivov hudobnega duha, je v sredinem odmevnem zapisu (TUKAJ) jasno in nedvoumno zapisal novi novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje.

Nalaganje
Nazaj na vrh