Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan: Benedikt XVI. ni Frančiškov 'ghostwriter'

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 28. 05. 2013 / 07:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan: Benedikt XVI. ni Frančiškov 'ghostwriter'

P. Lombardi je zanikal govorice, da upokojeni papež Benedikt XVI. pripravlja okrožnico ob letu vere za svojega naslednika.

V Vatikanu so odločno zavrnili domneve, da Benedikt XVI. za svojega naslednika piše okrožnico ob letu vere. Vatikanski tiskovni predstavnik je minuli konec tedna na konferenci za časnikarje pojasnil, da upokojeni papež v nobenem primeru ne bi pripravil besedila, pod katerega bi se nato podpisal papež Frančišek. P. Lombardi je obenem potrdil, da besedilo na temo vere pripravlja sveti oče.

S tem se je vatikanski tiskovni predstavnik odzval na izjave južnoitalijanskega škofa Luigija Martelle, ki je v svojem škofijskem listu škofije Molfetta-Ruvo-Giovinazzo-Terlizzi poročal, da Benedikt XVI. za papeža Frančiška zaključuje pisanje okrožnice o veri, ki mu je naj ne bi uspelo objaviti še v času svojega pontifikata. To naj bi papež njemu in vsem drugim škofom zaupal na zadnjem ad limina obisku v Vatikanu.

Znano je, da je Benedikt XVI. dejansko zapustil osnutek okrožnice o veri, je še pojasnil p. Lombardi. Ta projekt naj bi papež Frančišek vendarle prevzel in dokončal, vendar v zadnji fazi priprave okrožnice 'upokojeni papež ne igra več nikakršne vloge', je zagotovil vatikanski tiskovni predstavnik. O predvidenem datumu izida okrožnice zaenkrat še ni bilo govora. Naslednjo domnevo omenjenega južnoitalijanskega škofa, da papež pripravlja tudi okrožnico o revščini, je p. Lombardi komentiral z besedami: »V Vatikanu pripravljamo eno okrožnico za drugo.« Torej je potrebno najprej zaključiti prvi projekt.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh