Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan bo na Expo 2015 predstavljal vesoljno Cerkev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 02. 2014 / 09:18
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan bo na Expo 2015 predstavljal vesoljno Cerkev

Vatikan bo na Expo 2015 predstavljal vesoljno Cerkev

Kardinal Ravasi napoveduje ureditev paviljona, ki bo odseval raznolikost vesoljnega katolicizma.

Vatikan bo s svojo udeležbo na svetovni razstavi Expo 2015 v Milanu izpostavil globalno vlogo Cerkve. »Zato bi moral biti naš paviljon v najširšem smislu ekumenski in bi moral odsevati raznolikost najrazličnejših narodov«, je na včerajšnji predstavitvi projekta v Vatikanu pojasnil predsednik Papeškega sveta za kulturo, kardinal Gianfranco Ravasi.


Vse države, v katerih je navzoča katoliška Cerkev, bi morale biti na svetovni razstavi zastopane, je dejal kardinal, katerega svet je pristojen za udeležbo Vatikana na Expo 2015. Tik pred tem so v Vatikanu z italijanskim prirediteljem podpisali protokol o uradni udeležbi države Vatikan na svetovni razstavi.Kardinal Ravasi je opozoril na pomen tematike Expo 2015 z naslovom Nahranimo planet: energija za življenje. Pravično ravnanje s hrano ima visoko vrednost tako v judovsko-krščanski kot v vseh drugih človeških kulturah.

Kardinal je še napovedal sestanek pristojne vatikanske komisije, ki bo odgovorne »v duhu papeža Frančiška« podrobno poučila o stroških, zahtevah in pokroviteljih vatikanske udeležbe na svetovni razstavi. Expo 2015 v Milanu prirejajo med 1. majem in 31. oktobrom 2015.


Kot je minuli torek v Vatikanu pojasnil njen predsednik, pa bo na Expo 2015 sodelovala tudi Caritas Internationalis. Po navedbah kardinala Oscarja Rodrígueza Maradiage naj bi človekoljubna organizacija z ustvarjalno držo prinesla veselo novico v dogajanje, ki bi bilo lahko omejeno zgolj na komercialne dejavnosti. Tema svetovne razstave med drugim opominja na ključne elemente, kot so spodbujanje, razvoj in dostojanstvo življenja, pa tudi varstvo okolja. Kardinal Maradiaga je posebej opozoril na podeželje, saj je bilo kmetijstvo v preteklosti v številnih sektorjih zapuščeno ali pa se je z njim slabo ravnalo. Pri tem se v celoti pozablja na potencial afriške celine, ki bi lahko pridelala živež za ves preostali svet. Kot je zatrdil kardinal Maradiaga, je to mogoče, a za pomoč bi bila prej potrebna velika solidarnost.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan

Foto: splet / news.va

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh