Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan bo predstavil relikvije sv. Petra

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 11. 2013 / 10:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan bo predstavil relikvije sv. Petra

Vatikan bo predstavil relikvije sv. Petra

Dogodek naj bi bil eden izmed »vrhuncev« ob sklepu leta vere.

Vatikan želi javnosti prvič predstavili relikvije svetega Petra. Dogodek naj bi bil eden izmed »zadnjih vrhuncev« ob sklepu leta vere, ki ga je oznanil upokojeni papež Benedikt XVI., je v vatikanskem časniku »L'Osservatore Romano« zapisal nadškof Rino Fisichella, predsednik Papeškega sveta za novo evangelizacijo.Pobuda naj bi v sodobnem človeku zbudila »navdušenje in prepričanje prvih kristjanov«. Razstavo relikvij načrtujejo ob sklepu leta vere 24. novembra letos.

Katere posmrtne ostanke naj bi pokazali vernikom, nadškof Fisichella ne pojasnjuje, piše le o »relikvijah, ki jih po izročilu pripisujemo apostolu Petru«.

Arheološka izkopavanja pod baziliko sv. Petra v tridesetih letih prejšnjega stoletja so na dan prinesla zgodnjekrščanske grobove, med njimi pa lahko na podlagi zgodnjekrščanskih zapiskov in pričevanj prepoznamo tudi grob apostola Petra. Na vprašanje, natančno katere posmrtne ostanke lahko dejansko pripišemo Jezusovemu učencu, med izvedenci ni enoznačnega odgovora. Po izročilu je Peter umrl v starosti 67 let kot mučenec v Rimu, pokopan pa naj bi bil na kraju, kjer danes stoji bazilika sv. Petra.

Vir: Kathpress

Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh