Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan načrtuje kongres za več etike v športu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 22. 01. 2013 / 09:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan načrtuje kongres za več etike v športu

Namestnik tajnika Papeškega sveta za kulturo, Sanchez: »Cerkev se mora ob vse pogostejšem dopingu, huliganizmu in nesmiselni komercializaciji znova bolj posvetiti športu.«

Vatikan želi poiskati rešitve za vse pogostejša sporna etična vprašanja, ki se pojavljajo v športu. S tem namenom Papeški svet za kulturo načrtuje kongres z visokimi predstavniki iz sveta športnikov in športnih funkcionarjev, kot je minuli konec tedna potrdil namestnik tajnika omenjenega sveta, Melchor Sanchez de Toca y Alameda. V Vatikanu imajo v mislih predvsem vrhove svetovne nogometne zveze FIFA, mednarodne kolesarske zveze in narodnega olimpijskega odbora v Italiji. Eno- do dvodnevni kongres naj bi zasedal v letošnji pomladi, vendar termin zaenkrat še ni določen.

»Ob vse pogostejšem dopingu, naraščajočem nasilju na nogometnih stadionih in nesmiselni komercializaciji se mora Cerkev znova bolj posvetiti športu. V preteklosti je to področje malce zanemarila«, je pojasnil Sanchez.

Cerkev in šport sta tesno povezana. Vsaka katoliška šola v anglosaksonskem svetu ima svoje športne ekipe, skoraj vsaka italijanska župnija pa ima svoje športno igrišče. Za duhovni razvoj človeka je telesna dejavnost izredno pomembna. »Jasno moramo pokazati, da ima šport opraviti predvsem z vrednotami, kot so poštenje in skupnost, ne pa zgolj z oholo tekmovalnostjo.« Danes se je šport razvil v pravo tržno blago.

Ob zaključku kongresa v Vatikanu načrtujejo tekmo v teku na sto metrov po ulici Via della Conciliazione, ki vodi proti Trgu sv. Petra, je še napovedal Sanchez in izrazil upanje, da se bo kongresa lahko udeležilo čim več športnikov, funkcionarjev in duhovnikov.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh