Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan naj bi Bratovščini sv. Pija določil rok do sobote

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 20. 02. 2013 / 10:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan naj bi Bratovščini sv. Pija določil rok do sobote

Pismo z dne 8. januarja, ki ga je podpisal nadškof Gerhard Ludwig Müller kot prefekt Kongregacije za verski nauk, naj bi vsebovalo ultimat z datumom 22. februarja.

Bratovščina sv. Pija X. naj bi imela po neuradnih podatkih čas za spravo z Rimom le še do prihodnje sobote. Zadnja zahteva po odgovoru na ponudbo iz Vatikana naj bi vsebovala datum 22. februar, v svojem spletnem dnevniku piše italijanski časnikar in vatikanski izvedenec Andrea Tornielli. V primeru soglasja bratovščine naj bi domnevno z istim datumom pripravili t.i. osebno prelaturo za lefebvrovsko skupnost.

Katoliška Cerkev 22. februarja obhaja praznik sedeža apostola Petra, s katerim se spominja, kako je apostol Peter prevzel rimski škofovski sedež in postal poglavar katoliške Cerkve. Papež Benedikt XVI., ki si je zelo prizadeval za ponovno združitev s tradicionalističnim gibanjem, pa se 28. februarja s tega položaja umika.

Doslej je bilo znano, da je Kongregacija za verski nauk glavnega predstojnika bratovščine sv. Pija, Bernarda Fellaya, v začetku leta vnovič spodbudila k odgovoru. Kot o navedbah francoskih opazovalcev piše Tornielli, naj bi pismo z dne 8. januarja, ki ga je podpisal nadškof Gerhard Ludwig Müller kot prefekt Kongregacije za verski nauk, vsebovalo ultimat z datumom 22. februarja.

Če predstavniki bratovščine do tega datuma ne bodo izrazili svoje odločitve, bi se Rim lahko obrnil na posamezne člane, če bi se bili pripravljeni vrniti pod okrilje Rima, še pisanje francoskih medijev povzema Tornielli.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh