Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan obeležuje osvoboditev Auschwitza

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 08. 2015 / 06:25
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan obeležuje osvoboditev Auschwitza

Vatikan obeležuje osvoboditev Auschwitza

Na voljo kuverte za letalsko pošto, izdane tudi posebne znamke papeževih potovanj, škofovske sinode in svetovnega srečanja družin.

V Vatikanu so ob 70. obletnici osvoboditve koncentracijskega taborišča Auschwitz izdali posebno pisemsko ovojnico za letalsko pošto, ki obeležuje omenjeni zgodovinski dogodek, obenem pa spominja tudi na 10. obletnico mednarodnega spominskega dneva na žrtve holokavsta, kot so včeraj sporočili z vatikanskega urada za filatelijo in numizmatiko. Na levi strani modre ovojnice je napis »Arbeit macht frei« (Delo osvobaja), prepleten z vrtnico, na odtisu vrednotnice v višini 2,30 evra pa je sveča v spomin na žrtve nacionalsocialističnega množičnega poboja. Pisemske ovojnice bodo na voljo od 2. septembra dalje, izdane pa bodo v nakladi največ 16.000 izvodov.

Istočasno je urad za filatelijo in numizmatiko izdal vrsto priložnostnih znamk in razglednic. Zbirka razglednic je posvečena zaključku drugega vatikanskega cerkvenega zbora (1962-1965) pred 50 leti. Pet novih znamk spominja na papeževa apostolska potovanja v Korejo, Albanijo, Strasbourg, Sveto deželo in Turčijo. Dve znamki obeležujeta ustanovitev škofovske sinode pred 50 leti in njeno bližajočo se XIV. redno zasedanje na temo družine v letošnjem oktobru. Posebna znamka je posvečena tudi svetovnemu srečanju družin v ameriški Filadelfiji.




Posebno znamko bodo v Vatikanu izdali še ob 100. obletnici smrti blaženega mučenca Ignacija Maloyana, ki so ga med množičnimi poboji v Armeniji umorili Turki, ter ob razglasitvi armenskega meniha Gregorja iz Nareka za cerkvenega učitelja. Posebna zbirateljska mapa bo namenjena papežu Frančišku in izrednemu svetemu letu usmiljenja.

Vir: Kathpress
Foto: Vatikanski urad za filatelijo in numizmatiko (www.vaticanstate.va)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh