Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan obsodil bombni napad na šolo v Brindisiju kot 'strahopetno dejanje'

Objava: 21. 05. 2012 / 10:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan obsodil bombni napad na šolo v Brindisiju kot 'strahopetno dejanje'

V napadu je življenje izgubila dijakinja poklicne šole, najmanj šest oseb je bilo poškodovanih.

V Vatikanu so najostreje obsodili bombni napad na poklicno šolo v Brindisiju na jugu Italije. Gre za 'najstrahotnejše in najstrahopetnejše dejanje'; še toliko bolj, ker se je zgodilo pred šolo, je minulo soboto za Radio Vatikan izjavil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Kot je dejal, bi se morala celotna Italija še odločneje odzvati na nasilje in teroristične provokacije. P. Lombardi je izrazil svoje ogorčenje in zagotovil molitve za žrtev in njene svojce.


Minulo soboto zjutraj je pred neko poklicno šolo v apulijskem pristanišču Brindisi razneslo eksploziv, pri čemer je življenje izgubila ena izmed tamkajšnjih dijakinj, najmanj šest oseb pa je bilo poškodovanih.

Poklicna šola 'Morvillo-Falcone' je poimenovana po soprogi Giovannija Falconeja, lovca na mafijo, ki je bil umorjen pred skoraj dvajsetimi leti. Kot je poročala STA, italijanske oblasti storilca še niso prijele, tožilstvo pa domneva, da je bil bombni napad osamljeno dejanje enega posameznika, za katerega ne izključujejo, da je morebiti duševno moten.
Z veliko verjetnostjo izključujejo mafijsko ozadje napada, saj je bil pri bombi uporabljen bencin in ne dinamit, ki je značilen za mafijske napade.

Bombni napad v Brindisiju je pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja najostreje obsodil tudi papež Benedikt XVI.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh