Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan obsodil napade v Damasku

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 14. 05. 2012 / 09:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan obsodil napade v Damasku

Sprte strani naj bi izvajale mirovni načrt posebnega odposlanca Združenih narodov Kofija Annana; papežev odposlanec v Siriji poziva mednarodno skupnost, naj prepreči prodajo orožja Siriji.

V Vatikanu so najstrožje obsodili atentate v Damasku, ki so minuli teden terjali več kot petinpetdeset smrtnih žrtev, več kot tristo petdeset ljudi pa je bilo poškodovanih. Papež Benedikt XVI. in celotna katoliška skupnost vsem prizadetim zagotavljata svojo povezanost v molitvi, je zapisano v izjavi, ki jo je v petek predstavil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Še toliko nujneje je, da sprte strani zdaj pričnejo izvajati že sprejeti mirovni načrt posebnega odposlanca Združenih narodov Kofija Annana.

Papežev poziv v velikonočnem nagovoru, da je v Siriji 'nemudoma potrebno stopiti na pot spoštovanja, dialoga in sprave', je po tragičnih napadih še toliko bolj aktualen, je zapisano v sporočilu iz Vatikana. Mednarodna skupnost pa mora pritisniti na Sirijo, da bo načrt nekdanjega glavnega tajnika Združenih narodov uresničen čim hitreje ter da bodo v deželo kmalu lahko prišli novi opazovalci.

Papežev odposlanec v Siriji, nadškof Mario Zenari, pa je mednarodno skupnost pozval, naj prepreči prodajo orožja v to arabsko deželo. Orožje vodi v vedno večje prelivanje krvi, je v pogovoru za Radio Vatikan minuli konec tedna poudaril nadškof Zenari, ustavitev spora pa je po njegovih besedah mogoča le s pomočjo pogajanj.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh