Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan pohvalno o dunajskem Centru kralja Abdulaha

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 07. 01. 2013 / 09:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan pohvalno o dunajskem Centru kralja Abdulaha

Po besedah kardinala Taurana je omenjeni center 'odličen kanal za dialog'.

Novi mednarodni center za medverski in medkulturni dialog na Dunaju je po besedah kardinala Jean-Louisa Taurana 'odličen kanal za dialog'. V pogovoru za vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano' je predsednik Papeškega sveta za medverski dialog obenem izrazil upanje, da bi ustanova ponujala tudi možnost razprav o kršenju verske svobode. Odprtje centra je 'ena izmed najpomembnejših izkušenj' za medverski dialog v preteklih mesecih', je pojasnil kardinal Tauran.

Mednarodni center za medverski in medkulturni dialog kralja Abdullaha Bin Abdulaziza (King Abdullah Bin Abdulaziz International Centre for Interreligious and Intercultural Dialogue – KAICIID) je bil odprt novembra lani, odprtja pa so se poleg kardinala Taurana udeležili številni drugi mednarodni predstavniki iz političnega in verskega življenja.

Vlogo ustanovitelja si s Savdsko Arabijo delita še Avstrija in Španija, financiranje ustanove je prevzela Savdska Arabija. Osrednji organ centra vključuje predstavnike petih svetovnih verskih skupnosti: krščanstva, judovstva, islama, hinduizma in budizma. Sveti sedež ima pri omenjeni ustanovi status opazovalca. Kritiki Savdski Arabiji v centru očitajo prevelik vpliv.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/E0F6A94806DC4C18C1257AC500307BA7?OpenDocument

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh