Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan potrdil papeževo potovanje v Libanon

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 15. 06. 2012 / 08:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan potrdil papeževo potovanje v Libanon

Sveti sedež je objavil program papeževih dejavnosti od julija do septembra.

Papež Benedikt XVI. bo med 14. in 16. septembrom letos obiskal Libanon, so minulo sredo potrdili v Vatikanu ob predstavitvi programa papeževih dejavnosti za naslednje trimesečje. Pred tem so se pojavljala ugibanja, da bi potovanje v Libanon zaradi nenehnih bojev v sosednji Siriji in njihovih posledic za Libanon lahko odpovedali. V preteklih tednih je v mestu Tripoli/Trablous na severu Libanona prišlo do spopadov med pristaši in nasprotniki režima Bašarja Al-Assada.

Urad libanonskega predsednika in tamkajšnja katoliška škofovska konferenca sta termin papeževega obiska sporočila že ob veliki noči. Povod za papeževo 24. inozemsko potovanje je objava zaključnega dokumenta posebne škofovske sinode za Bližnji Vzhod, ki je v Vatikanu zasedala oktobra leta 2010.

Kot je razvidno iz koledarja, bo Benedikt XVI. 15. julija iz svoje letne rezidence v Castelgandolfu obiskal bližji kraj Frascati, 15. avgusta, na veliki šmaren, pa bo kot običajno daroval slovesno sveto mašo v župnijski cerkvi svetega Tomaža v Villanovi v neposredni bližini Castelgandolfa.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh