Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan preverja poročila o čudežih na priprošnjo Janeza Pavla II.

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 04. 05. 2012 / 08:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan preverja poročila o čudežih na priprošnjo Janeza Pavla II.

Od beatifikacije pred letom dni je v Vatikan prispelo na ducate poročil o milostih, ki jih pripisujejo pokojnemu papežu; v nekaterih primerih so že uvedene prve medicinske preiskave.

V Vatikanu trenutno preverjajo številna posebej obetavna poročila o nepojasnjenih ozdravljenjih, do katerih naj bi prišlo na priprošnjo Janeza Pavla II. (1978-2005). V 'treh ali štirih primerih' so že uvedli prve medicinske preiskave, je v pogovoru za italijanski časnik 'L'Avvenire' pojasnil postulator v postopku za razglasitev aprila 2005 umrlega papeža za svetnika, Slawomir Oder.

Skupno je od beatifikacije pred letom dni v Vatikan prispelo na ducate poročil o milostih, ki jih pripisujejo pokojnemu papežu. Večinoma so to poročila iz Evrope, predvsem s Poljske, Italije in Španije, pa tudi iz Združenih držav Amerike, Mehike, Kolumbije in Brazilije.

Janeza Pavla II. je pred letom dni, 1. maja 2011, njegov naslednik Benedikt XVI. na Trgu sv. Petra v Vatikanu razglasil za blaženega. To je bil najkrajši postopek za beatifikacijo v novejši cerkveni zgodovini.

Za razglasitev za svetnika je potrebna uradna potrditev še enega čudeža na priprošnjo pokojnega. Ta čudež naj bi se zgodil po njegovi beatifikaciji. V okviru beatifikacijskega postopka je bilo kot čudežno priznano ozdravljenje neke francoske redovnice, ki je trpela za Parkinsonovo boleznijo. Postulator v postopku, Slawomir Oder, ima vlogo odvetnika pokojnega papeža Janeza Pavla II.

Duhovnik pa je v pogovoru za 'L'Avvenire' poudaril, da gre pri omenjenih novih primerih zaenkrat zgolj za medicinske preiskave in da za postopek še ni bil izbran noben posamičen primer. Počakati bo potrebno na zaključek dokumentacije večjega števila primerov.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh