Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan pripravlja velik simpozij o Jezusu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 06. 2013 / 06:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan pripravlja velik simpozij o Jezusu

Vatikan pripravlja velik simpozij o Jezusu

Znanstveniki bodo na lateranski univerzi razpravljali o Jezusovem otroštvu, zadnji večerji in velikonočnem dogajanju.

S pripravo velikega simpozija želi Vatikan spodbuditi nadaljne raziskave o Jezusovem življenju. V ta namen se bodo med 24. In 26. oktobrom letos znanstveniki z univerz po vsem svetu in različnih krščanskih veroizpovedi zbrali na Papeški lateranski univerzi, kot so minuli konec tedna sporočili iz Vatikana. Izhodišče razprav bo teološki prispevek upokojenega papeža Benedikta XVI., ki ga je predstavil v svoji trilogiji o Jezusu. Simpozij pripravlja Vatikanska fundacija Joseph Ratzinger - Benedikt XVI.

V ospredju predavanj in razprav na simpoziju bodo Jezusovo otroštvo, dogodki zadnje večerje in velikonočno dogajanje. Znanstveniki naj bi se med tridnevnim srečanjem posvetili tudi zgodovinskem liku Jezusa, kot ga predstavljajo evangeliji. Ali bi se simpozija v obliki video poslanice na nek način lahko udeležil tudi Benedikt XVI., pa predsednik omenjene fundacije Giuseppe A. Scotti ni mogel potrditi.

Vatikanska fundacija Joseph Ratzinger – Benedikt XVI. pa bo med 16. In 21. septembrom v Beninu v Zahodni Afriki pripravila še en simpozij o Jezusu za tamkajšnje teologe in študente. Tudi to zasedanje v mestu Cotonou z naslovom 'Pastorala in pedagoški prispevki iz trilogije o Jezusu' bo posvečeno teologiji Benedikta XVI.


Vir: Kathpress / RV
Foto: arhiv Družine / O. N.



Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh