Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan priznal Mednarodno združenje eksorcistov

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 07. 2014 / 07:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2018 / 13:44
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan priznal Mednarodno združenje eksorcistov

Odslej status »zasebnega združenja vernikov« brez uradnega značaja.

Vatikan je uradno priznal Mednarodno združenje eksorcistov (Aie). Kongregacija za duhovnike je status združenja potrdila že 13. junija, je včeraj poročal vatikanski časnik L'Osservatore Romano. Združenju pripada okoli 250 eksorcistov iz 30 držav.


Predsednik združenja, italijanski duhovnik Francesco Bamonte, je pozdravil odločitev Vatikana in izrazil željo, da bi duhovniki odslej »pogosto spregledanim ali podcenjenim dramatičnim dogodkom« namenjali več pozornosti, ob čemer je imel v mislih primere obsedenosti s hudičem. Tudi eksorcizem je oblika ljubezni do bližnjega za trpeče soljudi, besede Bamonteja povzema L'Osservatore.

Združenje eksorcistov ima odslej cerkvenopravni status »zasebnega združenja vernikov« in je samostojna pravna oseba; to pomeni, da ima kot združenje svoje pravice in dolžnosti. Nima pa uradnega značaja in ne more nastopati »v imenu katoliške Cerkve«.

Mednarodno združenje eksorcistov je bilo ustanovljeno leta 1994 na pobudo nekdanjega eksorcista v rimski škofiji, 89-letnega Gabrielejha Amortha. Že leta 1991 so svoje združenje ustanovili italijanski eksorcisti. Amorth je bil do leta 2000 prvi predsednik združenja.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh