Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan: prošnja redovnim skupnostim za sodelovanje pri vesoljni sinodi 2021-23

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 30. 08. 2021 / 10:55
Oznake: Cerkev, Molitev, Svet, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.08.2021 / 11:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan: prošnja redovnim skupnostim za sodelovanje pri vesoljni sinodi 2021-23
Sestre klarise v samostanu Brezmadežne v Nazarjah FOTO: Tatjana Splichal

Vatikan: prošnja redovnim skupnostim za sodelovanje pri vesoljni sinodi 2021-23

Vatikan je člane kontemplativnih redov z vsega sveta povabil k sodelovanju pri vesoljni sinodi, ki se začne v letošnji jeseni.

Prav meniške in kontemplativne skupnosti Katoliške cerkve bi lahko ogromno prispevale k pozitivnim rezultatom sinode, je po navedbah avstrijskega Kathpressa zapisano v pismu, namenjenem članom tovrstnih redov. Prav oni so namreč v številnih pogledih resnični »izvedenci« za učinkovito sinodalno sodelovanje.

Poziv je podpisal kardinal Mario Grech, v njem pa redovnike in redovnice spodbuja, naj »noč in dan« molijo za uspeh sinode. Vodja vatikanskega sinodalnega tajništva opozarja, da brez molitve vsem prizadevanjem grozi »nerodoviten zaključek«.

Kardinal Mario Grech redovnike in redovnice spodbuja, naj »noč in dan« molijo za uspeh sinode.

V letošnjem oktobru se uradno začne prva faza »sinode o sinodalnosti« na škofijski ravni. Poleti 2022 naj bi se začela druga, celinska faza, sklepno zasedanje škofovske sinode pa je predvideno oktobra 2023 v Vatikanu.

Na dobri dve leti razširjen sinodalni proces naj bi po vsem svetu okrepil sinodalno samoumevnost Katoliške cerkve ter obravnal območne in mednarodne teme, pomembne za prihodnost Cerkve. Škofovska sinoda v Katoliški cerkvi pomeni srečanje škofov in velja za papežev posvetovalni organ. Papež Frančišek je to orodje še razširil, da bi vanj vključil tudi vernike vesoljne Cerkve.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh