Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan računa na nemoten papežev obisk Brazilije

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 07. 2013 / 08:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan računa na nemoten papežev obisk Brazilije

Vatikan računa na nemoten papežev obisk Brazilije

Frančišek na letalu ne bo imel 'leteče tiskovne konference', kot sta to počela Janez Pavel II. in Benedikt XVI.

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi ne glede na nedavne množične proteste v Braziliji računa na nemoten obisk svetega očeta v tej latinskoameriški državi. »Trenutno izhajamo s stališča, da ne bo kakšnih posebnih posledic ali neprijetnosti«, je p. Lombardi pojasnil na včerajšnji tiskovni konferenci v Vatikanu. Po njegovih besedah imajo 'popolno zaupanje v krajevne oblasti'.

P. Lombardi je še spomnil, da množični protesti niso bili usmerjeni proti katoliški Cerkvi in papežu. Vprašanje, ali bo Frančišek med svojim obiskom v Riu in Aparecidi spregovoril tudi o napetem notranjepolitičnem položaju v državi, pa je vatikanski tiskovni predstavnik pustil odprto.

P. Lombardi je tudi sporočil, da je brazilska predsednica Dilma Rousseff ob svetovnem dnevu mladih v Rio povabila predsednike vseh latinskoameriških držav. Ni pa imel natančnih podatkov, kateri izmed njih se bodo vabilu odzvali.

Vatikanski tiskovni predstavnik je še povedal, da se papež med svojim obiskom v Braziliji ne bo vozil s papamobilom, zaščitenim z neprebojnim steklom, ampak z belim odprtim terenskim vozilom, kakršnega uporablja med splošnimi avdiencami na Trgu sv. Petra v Vatikanu, ko se poda med množico vernikov. P. Lombardi je tudi pojasnil, da Frančišek med letom v Rio ne bo imel 'leteče tiskovne konference', kot sta to počela Janez Pavel II. in Benedikt XVI.

Vir: Kathpress

Foto: splet


Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh