Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan se brani pred očitki revije Nature

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 23. 04. 2013 / 06:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan se brani pred očitki revije Nature

Papeški svet za kulturo je priredil mednarodni kongres o perspektivah odraslih izvornih celic, s čimer je v svetu sprožil obširno razpravo.

Papeški svet za kulturo se brani pred očitki, da bolnikom zbuja preveliko upanje glede terapij z odraslimi izvornimi celicami. Znanstveno je dokazano, da so odrasle izvorne celice dosti obetavnejše za terapije od zarodkovnih, je minuli konec tedna za italijanski spletni portal www.tempi.it pojasnil Tomasz Trafny, vodja Oddelka za znanost in vero pri omenjenem svetu. S tem se je odzval na očitek ugledne revije Nature v angleškem jeziku, ki ga je minuli teden izpostavila na svoji spletni strani.

Ni pravično, da je Papeški svet deležen tolikšnih kritik, medtem ko drugi brez zadržkov zbujajo upanje na ozdravljenje s terapijo z zarodkovnimi celicami, je poudaril poljski duhovnik. Razpravo je sprožil mednarodni kongres o perspektivah odraslih izvornih celic, ki ga je Papeški svet za kulturo minuli teden priredil v Vatikanu. Po katoliškem nauku so moralno dopustne le raziskave in terapije z izvornimi celicami odraslih t. i. odraslimi izvornimi celicami. Uporabo zarodkovnih izvornih celic katoliška Cerkev zavrača, saj pridobivanje tovrstnih celic vodi v smrt zarodka.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh