Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan si je zagotovil spletni naslov ».catholic«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 10. 2013 / 12:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan si je zagotovil spletni naslov ».catholic«

Papeški medijski svet želi omogočiti enotni spletni dostop škofijam, župnijam, redovom in drugim katoliškim ustanovam.

Vatikanska država je od pristojnega združenja za podeljevanje spletnih naslovov (ICANN) pridobila ekskluzivno pravico za uporabo domene ».catholic«. Kot je včeraj poročal Radio Vatikan, veljajo pravice za to domeno tudi za cirilico ter za arabsko in kitajsko abecedo.

Zaenkrat bo Vatikan dostop do svetovnega spleta z naslovom ».catholic« omogočal le svojim uradnim ustanovam, kot je za ameriško agencijo CNS pojasnil sodelavec medijskega sveta, to pa bi lahko bile škofije, župnije, redovi, katoliške univerze, šole in bolnišnice. Na ta način bo omogočena »enotna in organizirana prisotnost katoliške Cerkve na svetovnem medmrežju«.

Glede pravic do številnih drugih zaključkov v spletnih naslovih z versko vsebino se pri ICANN trenutno še pogajajo. Pridobitev pravic za naslov ».bible« si trenutno prizadeva Ameriška svetopisemska družba. Kot so z organizacije pojasnili v letošnjem avgustu, bi v primeru sklenitve pogodbe naslove s končnico ».bible« podeljevali le posameznikom in skupinam »z zdravim spoštovanjem do Svetega pisma«, s čimer bi preprečili morebitno zlorabo.





Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh