Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan ustanovil Mednarodno preiskovalno komisijo o Medjugorju

Objava: 17. 03. 2010 / 19:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan ustanovil Mednarodno preiskovalno komisijo o Medjugorju

Komisijo bo vodil kardinal Camillo Ruini

V okviru Kongregacije za nauk vere je bila včeraj ustanovljena Mednarodna preiskovalna komisija o Medjugorju, ki ji bo predsedoval kardinal Camillo Ruini, so sporočili s tiskovnega urada Svetega sedeža. Delo komisije, ki je sestavljena iz dvajsetih kardinalov, škofov, izvedencev in strokovnjakov, bo potekalo v zaupnosti, o rezultatih pa bo presojala Kongregacija za nauk vere. Imen članov komisije s tiskovnega urada niso sporočili.

V središču preiskave naj ne bi bila domnevna Marijina prikazovanja v Medjugorju, pač pa duhovno življenje in spremljanje romarjev. V Vatikanu so ustanovitev preiskovalne komisije za romarsko središče v Medjugorju, ki ga uradna Cerkev ne priznava, napovedali že večkrat.

V Medjugorju se nekaterim vidcem od 24. junija 1981 prikazuje Marija. Takrat je šest otrok trdilo, da se jim je, ko so pasli ovce, prikazala Božja Mati. Prikazovanja naj bi bila po trditvah zdaj že odraslih vidcev precej pogosta. Povezana so z natančnimi sporočili, ki jih 'Gospa' podaja o različnih cerkvenih in splošnih temah.

Leta 1991 je tedanja Jugoslovanska škofovska konferenca oblikovala smernice o domnevnih Marijinih prikazovanjih. Škofje so zapisali, da ni povsem gotovo, ali so videnja rezultat nadnaravnega pojava, zato uradna romanja v Medjugorje niso bila nikoli mogoča. Obenem pa je bilo potrebno izpostaviti potrebo po duhovni oskrbi romarjev. Smernice nekdanje Jugoslovanske škofovske konference je potrdila tudi vatikanska Kongregacija za nauk vere.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh