Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan ustanovil tudi ordinariat za nekdanje anglikance v Avstraliji

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 20. 06. 2012 / 10:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan ustanovil tudi ordinariat za nekdanje anglikance v Avstraliji

Podobna osebna ordinariata že v Veliki Britaniji in Združenih državah Amerike.

Papež Benedikt XVI. je tudi v Avstraliji ustanovil škofiji podobno cerkveno strukturo za nekdanje anglikance, ki se čutijo povezani s katoliško Cerkvijo. Novi osebni ordinariat ‘Our Lady of the Southern Cross’ je bil ustanovljen minuli petek na področju Avstralske škofovske konference, za njegovega vodjo pa je bil imenovan dvainsedemdesetletni duhovnik Harry Entwistle. Ta je po navedbah iz Vatikana še istega dne v avstralskem Perthu prejel katoliško duhovniško posvečenje.

Novi ordinariat trenutno šteje nekaj sto vernikov, ki po Motu Proprio ‘Anglicanorum coetibus’ papeža Benedikta XVI. iz leta 2009 smejo obdržati vrsto dosedanjih izročil in obredov. Podobna osebna ordinariata je Vatikan že ustanovil v Veliki Britaniji in Združenih državah Amerike.

Harry Entwistle, rojen leta 1940 v Angliji, v Avstralijo pa se je preselil leta 1988, je bil doslej območni anglikanski škof v Perthu. Leta 2006 je pristopil ‘Tradicionalni anglikanski skupnosti’. Po sprejemu v katoliško Cerkev je sprva prejel diakonsko posvečenje, na dan duhovniškega posvečenja pa je bil imenovan za prvega ordinarija nove cerkvene strukture.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/20B7996D3C3BD73EC1257A00002690B6?OpenDocument

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh