Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan zanikal ugibanja o četrti fatimski skrivnosti

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 05. 2015 / 10:23
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan zanikal ugibanja o četrti fatimski skrivnosti

Kardinal Amato: tretje sporočilo, objavljeno leta 2000, zaključuje poročila vidcev iz leta 1917.

Vatikan je znova zavrnil ugibanja o domnevni četrti neobjavljeni fatimski skrivnosti. »Četrte skrivnosti ni, in tudi kakršnih koli drugih prikritih skrivnosti ne«, je v prispevku za vatikanski časnik L'Osservatore Romano zapisal prefekt Kongregacije za zadeve svetnikov, kardinal Angelo Amato. Prvi dve skrivnosti, ki ju je Mati Božja zaupala trem portugalskim otrokom v več prikazanjih leta 1917, sta bili objavljeni že leta 1941. Tretji del, ki je sprva ostal skrivnost in so ga osebno povezali s papežem, je bil objavljen leta 2000. Vseboval je videnja, ki so jih ob objavi povezali z atentatom na Janeza Pavla II. leta 1981 in s komunističnimi diktaturami v Vzhodni Evropi.



Zapis ene izmed treh vidkinj o videnjih leta 1917, izročenih papežu, je osebno držal v rokah in o njem dolgo premišljeval, je v prispevku za vatikanski časnik zapisal kardinal Amato, ki je bil sprva svetovalec, med leti 2002 in 2008 pa tajnik Kongregacije za nauk vere – ta je na prošnjo papeža spremljala objavo dokumentov iz Fatime.

V prvi »skrivnosti« Mati Božja poziva človeštvo k pokori in spreobrnjenju v luči strašnih dogodkov, ki naj bi grozili, ob čemer v mračnih podobah opisuje vojne, lakoto in cerkvena preganjanja, posebej napade militantnega ateizma proti Cerkvi. Tretje besedilo govori o škofu v belih oblačilih, ki ga bodo ustrelili vojaki – to je bilo povezano z atentatom Alija Agce na Janeza Pavla II. 13. maja 1981. Papež sam je svoje čudežno preživetje pripisal Fatimski Materi Božji in kroglo iz pištole, ki ga je hudo ranila, podaril portugalskemu romarskemu središču.

Sporočila iz Fatime govorijo o nasprotjih in boju med dobrim in zlim, med Božjo Materjo in satanom, ki hlepi po svetovni premoči, je v prispevku poudaril kardinal Amato. Zato tudi danes ohranjajo svojo brezčasno veljavnost.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh