Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan: zdravniški pregledi za pomoči potrebne

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 25. 10. 2021 / 14:38
Oznake: Cerkev, Vatikan, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2021 / 14:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan: zdravniški pregledi za pomoči potrebne
Projekt brezplačne zdravstvene oskrbe podpira papežev »socialni delavec«, poljski kardinal Konrad Krajewski FOTO: Vatican Media

Vatikan: zdravniški pregledi za pomoči potrebne

Brezdomci in druge pomoči potrebne osebe imajo danes na Trgu sv. Petra v Vatikanu možnost brezplačnega zdravniškega pregleda.

Pod geslom »Ulice srca« nudijo zdravniki rimske bolnišnice San Carlo di Nancy preiskave srca in splošne zdravniške preglede, so danes po navedbah avstrijskega Kathpressa sporočili iz Vatikana.

Mobilna klinika na Trgu sv. Petra v Vatikanu FOTO: Vatican Media

Zdravniki so pacientom na voljo med 9. in 18. uro v mobilni kliniki na Trgu sv. Petra. Projekt podpira papežev »socialni delavec«, poljski kardinal Konrad Krajewski.

Apostolska elemozinerija omogoča osnovne zdravniške preglede osebam, ki niso del italijanskega zdravstvenega sistema.

Njegov urad, apostolska elemozinerija, je že včeraj zagotovila brezplačne zdravniške preglede v rimski župniji svetega Vincencija Pallottija. Tam so prostovoljci ambulante »Mater Misericordiae«, ki deluje v okviru apostolske elemozinerije, po navedbah Radia Vatikan omogočili osnovne zdravniške preglede osebam, ki niso del italijanskega zdravstvenega sistema. Petindvajset zdravnikov in zdravstvenih delavcev je pregledalo okoli dvesto oseb vseh starosti, tako ostarelih kot otrok.

Nalaganje
Nazaj na vrh