Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan želi razširiti športno ponudbo in načrtuje ekipo za kriket

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 10. 2013 / 15:01
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan želi razširiti športno ponudbo in načrtuje ekipo za kriket

Pobuda zanjo prihaja od avstralskega nuncija, nadškofa McCarthyja, ki je strastno navdušen nad tem značilnim britanskim športom.

V Vatikanu naj bi po nekaterih medijskih navedbah »okrepili športno udejstvovanje«. Papeški svet za kulturo naj bi ustanovil ekipo za kriket, Klub sv. Petra, in priredil turnir v kriketu, kot so poročali v včerajšnji izdaji britanskega časnika »Catholic Herald«. Pobuda za lastno ekipo v kriketu prihaja od avstralskega nuncija, nadškofa Johna McCarthyja, ki je strastno navdušen nad tem značilnim britanskim športom.

Poročilo še navaja, da sta ekipi dveh vatikanskih univerz eno tekmo že odigrali. Mednarodni papeški kolegij »Maria Mater Ecclesiae« se je pomeril s Papeško univerzo Urbaniana. Tekma je bila izredno zanimiva, je dejal redovnik Theodore Mascarenhas iz Indije, ki naj bi vodil vatikanski klub za kriket.

V načrtu je, da bi število ekip še povečali in vzpostavili neke vrste medkulturni dialog. V Vatikanu upajo na najmanj šest moštev, kot britanski časnik navaja besede vodje »Kriket kluba sv. Petra«, ki je obenem tudi profesor na univerzi Gregoriana in član Papeškega sveta za kulturo. Kot igralci kriketa v poštev pridejo semeniščniki, pa tudi vatikanski sodelavci. V Vatikanu naj bi bilo kar precej navdušencev nad kriketom, govora je o številki 400, med njimi pa naj bi bilo precej misijonarjev iz Afrike in Indije.

Novo pobudo naj bi uradno predstavili prihodnji torek, še poroča britanski časnik. Vatikan je leta 2009 že priredil nogometni turnir, Clericus Cup, ki se ga zdaj že tradicionalno udeležuje 16 ekip, velja pa za izjemno uspešno prireditev.


Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh