Zapri
Iskanje

Vatikanska banka prisega na preglednost poslovanja

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 04. 06. 2013 / 06:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Vatikanska banka prisega na preglednost poslovanja

Predsednik nadzornega sveta Vatikanske banke IOR, Ernst von Freyberg, je predstavil konkretne ukrepe za boljšo preglednost poslovanja omenjene denarne ustanove.
Kot smo že včeraj poročali na naši spletni strani, je predsednik nadzornega sveta Vatikanske banke IOR napovedal program ukrepov, s katerimi naj bi omenjena denarna ustanova ponovno pridobila svoj nekdanji ugled.

Načrtovane konkretne ukrepe za izvedbo svojih načrtov je predsednik IOR von Freyberg predstavil v pogovoru za italijanski časnik 'Corriere della Sera'. Po novem naj bi bile bančne bilance dostopne na spletni strani ustanove, nadzorovali pa bodo tudi račune vseh 19.000 strank.

»Če želimo poslovati pregledno, moramo tudi javnosti predstaviti, kaj počnemo, saj bomo le na ta način lahko ugledni člani mednarodnega denarnega sistema in katoliške Cerkve. Zato smo sklenili, da bomo odslej ravnali tako, kot se to pričakuje od katere koli druge denarne ustanove. Naša spletna stran bo z delovanjem pričela 1. oktobra letos, prizadevali pa si bomo tudi za redne stike z mediji«, je pojasnil predsednik nadzornega sveta IOR, Nemec von Freyberg.

Za čim boljšo prilagoditev meril preglednosti poslovanja z odborom Sveta Evrope za oceno ukrepov proti pranju denarja in financiranju terorizma Moneyval naj bi bili vsi bančni računi – do konca leta 2012 jih je bilo 18.900 – pod strogim nadzorom ustanove, je še napovedal von Freyberg. Na številnih izmed teh računov pa so po besedah predsednika banke naloženi le minimalni zneski.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/1DB75D6FD3AB2A76C1257B7F0031B7B1?OpenDocument

Foto: arhiv Družine

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Drugi priročniki
1,50€ Poglej izdelek: Življenjske težave
Nalaganje
Nazaj na vrh