Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanska banka prisega na preglednost poslovanja

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 04. 06. 2013 / 06:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanska banka prisega na preglednost poslovanja

Predsednik nadzornega sveta Vatikanske banke IOR, Ernst von Freyberg, je predstavil konkretne ukrepe za boljšo preglednost poslovanja omenjene denarne ustanove.

Kot smo že včeraj poročali na naši spletni strani, je predsednik nadzornega sveta Vatikanske banke IOR napovedal program ukrepov, s katerimi naj bi omenjena denarna ustanova ponovno pridobila svoj nekdanji ugled.

Načrtovane konkretne ukrepe za izvedbo svojih načrtov je predsednik IOR von Freyberg predstavil v pogovoru za italijanski časnik 'Corriere della Sera'. Po novem naj bi bile bančne bilance dostopne na spletni strani ustanove, nadzorovali pa bodo tudi račune vseh 19.000 strank.

»Če želimo poslovati pregledno, moramo tudi javnosti predstaviti, kaj počnemo, saj bomo le na ta način lahko ugledni člani mednarodnega denarnega sistema in katoliške Cerkve. Zato smo sklenili, da bomo odslej ravnali tako, kot se to pričakuje od katere koli druge denarne ustanove. Naša spletna stran bo z delovanjem pričela 1. oktobra letos, prizadevali pa si bomo tudi za redne stike z mediji«, je pojasnil predsednik nadzornega sveta IOR, Nemec von Freyberg.

Za čim boljšo prilagoditev meril preglednosti poslovanja z odborom Sveta Evrope za oceno ukrepov proti pranju denarja in financiranju terorizma Moneyval naj bi bili vsi bančni računi – do konca leta 2012 jih je bilo 18.900 – pod strogim nadzorom ustanove, je še napovedal von Freyberg. Na številnih izmed teh računov pa so po besedah predsednika banke naloženi le minimalni zneski.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/1DB75D6FD3AB2A76C1257B7F0031B7B1?OpenDocument

Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh