Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanska založba v Frankfurtu s 400 naslovi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 10. 2015 / 06:39
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikanska založba v Frankfurtu s 400 naslovi

Vatikanska založba v Frankfurtu s 400 naslovi

V sredo, 14. oktobra, se začenja 69. frankfurtski knjižni sejem.

Vatikanska knjižna založba se bo na Frankfurtskem knjižnem sejmu predstavila s 400 naslovi, kot so včeraj sporočili iz Vatikana. Osrednja tema bo namenjena novim objavam na temo družine ter zapisom papeža Frančiška, vključno z njegovimi nagovori z obiska na Kubi in v Združenih državah Amerike.



110 kvadratnih metrov veliki razstavni prostor, ki posnema umetniško galerijo s slikami velikih umetnikov moderne, je po navedbah vatikanske založbe oblikoval italijanski arhitekt Roberto Pulitani. Med slikami iz muzejev po vsem svetu so med drugim dela Vincenta van Gogha, Salvadorja Dalija, Otta Dixa, Vasilija Kandinskega, Marca Chagalla in Paula Kleeja.

69. frankfurtski knjižni sejem je na programu od srede do nedelje prihodnjega tedna. Eden izmed vrhuncev na vatikanskem razstavnem prostoru bo predstavitev dela o obnovi Sikstinske kapele, ki je izšlo v sodelovanju med Vatikansko založbo in Vatikanskimi muzeji.

Vatikanska knjižna založba se znamenitega knjižnega sejma v Frankfurtu z lastnim razstavnim prostorom udeležuje že 44 let. Leta 2011 je bil Vatikan častni gost sejma. V letošnjem letu ta čast pripada Indoneziji.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh