Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanska znamka ob kanonizaciji Janeza Pavla II.

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 02. 2014 / 08:35
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikanska znamka ob kanonizaciji Janeza Pavla II.

Vatikanska znamka ob kanonizaciji Janeza Pavla II.

Ob razglasitvi poljskega papeža za svetnika jo izdajata vatikanska in poljska pošta.

Vatikan bo Janeza Pavla II. (1978-2005) ob razglasitvi za svetnika počastil s posebno izdajo poštne znamke: vatikanska in poljska pošta bosta skupaj izdali znamko v vrednosti 0,85 evra, ki na modrem ozadju prikazuje smehljajočega se papeža s svetniškim sijem, ki z roko blagoslavlja. Enak motiv bodo izdali tudi kot zbirateljski primerek s širokim robom v vrednosti 1,90 evra ter kot enobarvno grafiko v vrednosti 2,50 evra.

Posebna znamka naj bi bila v prodaji od 21. marca dalje. Janez Pavel II. bo skupaj z Janezom XXIII. (1958-1963) za svetnika razglašen 27. aprila letos v Vatikanu.


Kanonizaciji obeh papežev pa je namenjen spominski blok, ki prikazuje portreta Janeza Pavla II. in Janeza XXIII. v rdečih ogrinjalih, na dveh znamkah v vrednosti po 1 evro. Ozadje znamk predstavlja osvetljeni kor bazilike sv. Petra. Tudi ti dve znamki bosta skupaj izdali vatikanska in poljska pošta.

V sodelovanju z Italijo pa bo vatikanska pošta izdala še posebno spominsko znamko ob kanonizaciji Janeza XXIII. v vrednosti 0,70 evra. Znamka prikazuje koncilskega papeža s tiaro poleg križa, ki ga sestavljajo začetne besede njegovih osmih okrožnic.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh